Kikkoman

De aller fleste har nok hørt om Kikkoman, som må være den mest kjente soyasausen man kan få tak i. Jeg har i grunn aldri prøvd noen andre merker eller varianter, da jeg vet utmerket godt hva jeg får når jeg kjøper Kikkoman. Det er dog en ting som har irritert meg over lengre tid, det er det faktum at de butikkene jeg som regel handler i kun har Kikkoman i 0,25 liters flaske. I tillegg kommer selvfølgelig den lille flaska med helletut som er utrolig praktisk å sette frem når man skal spise. Det tar seg ikke ut å sette andre typer flasker frem når man skal spise.

Men det sier seg selv at det blir dyrt i lengden hvis man hele tiden skal kjøpe 0,25 liters flasker til 30-40 kroner stykket. Tidligere hadde så og si alle butikker 0,5 liters flasker, som tross alt er en del bedre. For noen år tilbake kjøpte faren min 1,5 liters flasker for meg på Smart Club i Råde for en rimelig penge. Men Smart Club er vel ikke akkurat den butikken jeg har vært innom regelmessig. Men i går ble det bestemt å ta en tur innom for i hovedsak å få tak i en større flaske med Kikkoman. Den eneste flaska, eller rettere sagt kanna de hadde bare en på 1,9 liter. Det er i grunn helt perfekt, og den kostet ikke mer enn 90 kroner heller! Dermed er det Smart Club jeg skal oppsøke hver gang jeg skal ha meg Kikkoman!

Det jeg i hovedsak bruker Kikkoman soyasaus til er når jeg spiser ris, f.eks kinamat. Risen smaker utrolig mye bedre med litt kikkoman på! I tillegg bruker jeg Kikkoman til å tilsette smak under matlaging, f.eks istedenfor å bruke salt. Når jeg kjøper meg brun lapskaus på boks, piffer jeg den opp med en dæsj Kikkoman og en del grillkrydder. I tillegg må man selvfølgelig ha nystekte rundstykker til!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/11/30/kikkoman/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.