Jakten på det sorte gull

Og jeg snakket selvfølgelig ikke om olje, som man ofte kaller «det sorte gullet», men derimot om mørkt øl. Jeg var en tur på jakt etter godt øl i går også, men da fant jeg ikke det jeg primært vært ute etter, nemlig Betty Brown fra Lervig Aktiebryggeri. Derfor bestemte jeg meg for å ta en tur innom Meny i Østfoldhallen i dag, da jeg hadde fått et tips om at Meny Stopp Tune som jeg besøkte i går hadde et dårlig utvalg av øl. Så da håpte jeg at f.eks Østfoldhallen ville ha et bedre utvalg. Det er faktisk flere Meny-butikker i nærheten enn jeg normalt sett er klar over. Meny Stopp, Meny Storbyen, Meny Østfoldhallen og Meny Wilbergjordet.

Og det som møtte meg i ølhylla på Meny Østfoldhallen var uten tvil bedre enn Meny Stopp! Her hadde de både Betty Brown og 3 andre varianter fra Lervig Aktiebryggeri. I tillegg til et godt utvalg av øl fra både Nøgne Ø, Ægir Bryggeri og ColdBoy Breweri. Dette er i utgangspunktet som å få inn jackpotten for min del når det kommer til øl. Men det eneste negative er prisen, for det koster 50-60 kroner for en halvliter. De fire forskjellige variantene fra Lervig Aktiebryggeri kostet fra 26,90 for Lucky Jack til 31,50 for Betty Brown. Betty Brown var derfor enda litt dyrere enn jeg hadde sett for meg, det er en halvliterpris på 47,72 kroner. Da begynner det å bli lukrativt å kjøpe ett brett av dette ølet på systembolaget til ca 22 norske kroner per flaske.

Men jeg benyttet anledningen til å kjøpe 6 x Betty Brown, 2 x Hoppy Joe, 2 x Lucky Jack fra Lervig Aktiebryggeri. Jeg kjøpte også 4 x Nøgne Ø Brown Ale. Det som skiller seg uten tvil mest ut her er uten tvil 2 flasker med Elplemost fra Askim Frukt  og bærpresseri! Eplemosten fra Eplegården på Hurum som jeg koste meg med til fiskesuppa på lørdag var såpass god, at jeg ikke klarte å la være å kjøpe et par flasker av denne eploemosten fra Askim. Jeg er spent på hvordan både eplemosten og selvfølgelig de 4 forskjellige ølvariantene jeg kjøpte i dag og de 4 forskjellige ølvariantene jeg kjøpte i går. Noen av disse har jeg som sagt drukket før, men nå er nok flesteparten av dem ukjente for meg. Så dette blir spennende! Hvis jeg hadde fått det som jeg ville, så hadde jeg fått kjøpt dette som lagervare på Systembolaget i Sverige!

         

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/08/13/jakten-pa-det-sorte-gull/

2 kommentarer

  • kissa21 desember, 2013 kl 20:20

  Sjekk ut meny østfoldhallene nå. Fått et kjempe utvalg

  • kak21 desember, 2013 kl 20:52
   Forfatter

  Takk for tipset! Da skal jeg ta en tur innom Meny Østfoldhallen ved neste anledning og sjekke ut utvalget! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.