Kent – Röd deluxe box

Kent har gitt ut mer musikk i løpet av det siste året enn man hadde kunnet forestille seg. «Röd» ble sluppet 6. november 2009 og «En plats i solen» ble sluppet 30. juni 2010. En del av materialet på «En plats i solen» er «overskuddsmateriale» fra «Röd» og ble derfor spilt inn i den sammenheng. Men hvem hadde vel trodd at Kent skulle komme med et nytt album så fort? «En plats i solen» hadde jeg forøvrig i postkassa fem dager før lanseringsdagen. Det kan man vel uten tvil si var en fordel med å forhåndsbestille albumet fra cdon.com! Begge platene er forøvrig veldig bra etter mine ører! Men med mindre man er tonedøv så har det skjedd en ganske stor endring i lydbildet. Kent har nå holdt på i 20 år, og det er ikke annet å forvente at de utvikler seg. Å ikke kunne klare å utvikle seg i løpet av 20 år ville isåfall vært en dårlig egenskap.

Men til poenget, «Röd» ble sluppet i to utgaver i fjor. En vanlig utgave som jeg kjøpte med en gang, og så en deluxe box som kostet i overkant mye. Den kostet 600-650 kroner ved lansering og det var mildt sagt ganske mye for ett album. Nå er riktignok denne deluxe boxen rimelig spesiell da. Den inneholder den vanlige cd’en med ett spesielt slip on-cover som kun er i denne boksen. I tillegg følger det med en trippel 10″ vinyl (lp) utgave av albumet, en usb minnepinne med musikken og ikke minst en 118 siders bildebok. For de som aldri har vært borti vinyl (lp) noen gang, så reagerte man kanskje ikke på at den er 10″, men en ordinær vinyl er nemlig 12″. Så dette er en mindre vinylutgave enn hva man er vant til fra før. Rimelig spesielt at de velger å gå for en trippel 10″ kontra en dobbel 12″ også vil jeg si. Men enda mer spesiell er denne boksen!

I disse dager selger cdon.com denne boksen for 299 kroner, og i forhold til hva den kostet ved lansering og hva den faktisk inneholder, er dette et røverkjøp! De har den senere tid også hatt Samleboksen «Box 1991-2008» med alle deres album fra 1991-2008 på tilbud til 149 kroner. Jeg ser derimot at de nå har satt den opp til 199 kroner. Men det er uansett ganske billig til å inneholde 10 cd’er! Hvis du er i det minste litt fan av Kent og ikke har så mange cd’er med dem enda, løp og kjøp samleboksen! Er du litt over pari fan av Kent, vil jeg anbefale deg å kjøpe deluxe box-utgaven av «Röd» også!

Samleboksen kjøpte jeg for en tid tilbake, deluxe box’en av «Röd» fikk jeg i posten i dag! Det er mildt sagt en imponerende boks som så absolutt vil skille seg ut i samlingen! Dette er jo en såpass spesiell utgivelse at man nesten ikke har hjerte til å bruke den til noe. Bare ha den på «utstilling». Men cd’en har jeg jo fra før, platespiller har jeg ikke og musikken på mp3 har jeg egentlig ikke bruk for, så da ender den nok opp med å fortsette å være i «mint condition» her i huset! Jeg har flere spesielle filmbokser, men dette er min første spesielle musikkboks! Det er sikkert ikke den siste jeg kommer til å kjøpe! I all hovedsak er jeg ganske glad i spesielle utgivelser og bokser!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/07/07/kent-rod-deluxe-box/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.