Twitter

Det er vel ikke akkurat noen hemmelighet at jeg ikke er den som først hiver meg på hippe og sterkt voksende sosiale nettverk. Jeg hadde blitt mast på i lang tid med å registrere meg på Facebook, men det var først i oktober i fjor at nysgjerrigheten min ikke klarte å dy seg lengre. Hovedårsaken var at jeg hadde fått en masse trafikk til websidene mine fra en eller annen Facebook-profil. Og man får jo ikke lov til å se hvis man ikke er medlem selv. Så da ble det til at jeg registrerte meg på Facebook og må vel innrømme at det er en genial måte å holde kontakt med nære og fjerne venner. Men jeg må vel innrømme at det er mer bekjente enn venner man faktisk har der.

Begrepet «venner» blir derfor veldig utvannet på Facebook, spør du meg. Det er bare ett lite knippe av de jeg har som venner på Facebook som faktisk er venner. Resten er bekjente og personer jeg har på en eller annen måte kjent eller vet hvem er. Facebook er vel heller ikke det jeg bruker mest tid på på internett. Jeg bruker nok mye mer tid på mine egne websider, deriblant bloggen du sitter og leser i akkurat nå. Facebook er derimot ypperlig til å «markedsføre» at jeg har skrevet noe nytt her! MEN, det hadde vært hyggelig om flere hadde kommentert her i bloggen, istedenfor å bare kommentere på Facebook!

Men til tema, Twitter. Det er jo også noe som har blitt hypet opp noe veldig av media og de som bruker det. Kan ikke si at det interesserte meg noe særlig med en gang. Men etter å ha sett en annen «integrere» Twitter i sin egen blogg med å vise f.eks de 5 siste Twitter-meldingene, ble jeg brått litt mer interessert. Jeg har ikke vært noe særlig til å oppdatere «status» eller hva jeg måtte tenke eller drive på med på Facebook, men likte tanken bak Twitter. Kun hva du tenker og gjør, ingenting annet. Du slipper med andre ord resten av Facebook-maset og sirkuset. Høres det befriende ut? Isåfall er du nok blant de som ikke bruker mest tid på Facebook, og ihvertfall holder deg unna alle applikasjonene de vil at du skal bruke!

Nå vet jeg ikke hvor fryktelig interessant det er å følge med på hva jeg skriver på Twitter, men i tillegg til å følge meg direkte på Twitter, kan du også se de 5 siste Twitter-meldingene mine oppe til høyre her i bloggen! Jeg har de to siste dagene også sendt noen meldinger mens jeg er på jobb. Til det har jeg brukt HTC Touch-telefonen til Anders. Jeg har testet ut et par java-programmer for min egen Nokia 6300, men har ikke funnet noen som fungerer tilfredsstillende enda. Med det første programmet jeg testet så kom ikke meldingene frem slik som de hadde blitt skrevet. Det manglet noen bokstaver her og der og ordene ble slått sammen. Ikke særlig tilfredsstillende med andre ord.

Det andre programmet vil ikke laste ned oppdateringer fra Twitter, men å sende meldinger fra den fungerer som det skal. Se bort fra at man ikke får vite hvor mange av de 140 tegnene man har til rådighet har brukt opp. Da er det vanskelig å vite om man har skrevet for mye eller ikke. Derfor kunne jeg godt tenke meg noen tips fra andre som har ett java-program som vil fungere på min Nokia 6300. Det hadde vært greit å ha mulighet til å sende Twitter-meldinger med den mobiltelefonen også, det er tross alt den jeg har med hele tiden. Selv om jeg har hatt med HTC Touch’en på jobb de to siste dagene, så er det ikke dermed sagt at jeg kommer til å ha med meg den hele tiden. Det er tross alt litt unødvendig å drasse rundt på to mobiltelefoner, eller hva?

Men ceTwit som jeg har på HTC Touch’en fungerer ihvertfall. Jeg kan laste ned oppdateringer og jeg kan sende meldinger og vet hvor mange tegn jeg har igjen når jeg skriver. Om det er det beste programmet, er selvfølgelig en helt annen sak. I tillegg har man selvfølgelig mulighet til å sende Twitter-meldinger via sms. Men siden det ikke finnes noe norsk nummer man kan sende til, må man sende til det internasjonale nummeret som er lokalisert i Storbritannia. Det vil si at det koster 1,50 kroner for hver melding. Det er derfor mye billigere å sende meldingene via ett eget program på mobiltelefonen.

De som har fulgt med på Twitter i dag, har kanskje fått med seg at jeg slapp pus (Tom) inn i stua i morges når jeg stod opp kl 04:10. Men når jeg skulle dra på jobb etter å ha spist frokost, laget matpakke og surfet litt, var ikke Tom å finne noe sted. Jeg lette både høyt og lavt, over og under, innimellom og alle rommene her i leiligheten. Selv etter å ha brukt alle triksene jeg har i ernet for å få oppmerksomhet fra Tom, var det overhodet ikke noe tegn til han noe sted. Jeg vet ikke helt hvorfor, men valgte til slutt å gå ut og se om jeg kunne finne han ute. Vet ikke om jeg egentlig tenkte på at han kunne ha hoppet ut av vinduet, men når jeg kom rundt huset på forsiden her, satt han på kjellerlemmen og begynte å mjaue når jeg kom bort til han. Herregud da Tom, du er en innekatt og burde vite at du ikke skal hoppe ut av vinduet! Vil det si at jeg må være redd for at du skal gjøre det igjen når jeg har vinduene åpne? Kan jo ikke ha vinduene lukket hele tiden om sommeren heller! Da kommer jeg til å stryke med av heteslag!

Jeg rakk ikke å sende dette til Twitter før jeg dro på jobb, for jeg hadde blitt fryktelig forsinket etter å ha lett høyt og lavt etter Tom, men etter den første turen fra Utgårdskilen til Bratte Bakke, hadde jeg tid til overs og kunne sende avgårde en melding. Den andre meldingen sendte jeg mens jeg hadde 5 minutter til overs i Bukta (Papper). I tillegg til slike litt dagligdagse ting, ser jeg for meg at Twitter vil være genial til å holde «folket» oppdatert når man er ute på tur. Det er jo ikke hver dag man har mulighet til å sitte og skrive lange innlegg i bloggen eller sitte på Facebook, for den saks skyld. Legg gjerne igjen en kommentar med tips til programmer du bruker og/eller kan anbefale!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/07/29/twitter/

2 kommentarer

  1. Hei, sliter litt med samme problem som deg her, har du funnet noe løsning på program som fungerer?

    • kak18 august, 2009 kl 23:58
      Forfatter

    Nei, jeg har ikke funnet noen løsning som fungerer (bedre) enda. Jeg har ikke fått noen tips og har heller ikke gjort stort for å finne noen bedre programmer etter at jeg skrev dette. Det fungerer greit med det programmet jeg bruker på HTC Touch’en, men kunne som sagt tenke meg ett program som fungerer på min Nokia 6300 også. Er litt tungvint å drasse rundt på to mobiltelefoner hele tiden.

    Så hvis det er noen som har noen gode tips, spytt ut! 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.