In the Valley of Elah

Selv om jeg ikke har skrevet noe om film her i bloggen siden Varg Veum – Din til døden, betyr det ikke at jeg ikke har sett noe film iløpet av denne tiden. Det er bare det at jeg ikke har hatt lyst eller motivasjon til å skrive så veldig mye. Men det bedrer seg og kommer med tiden. Etter at jeg ble Viasat-kunde og har alle TV1000-kanalene, inkludert TV1000HD, har det også blitt noen filmer på TV. Jeg har tidligere så og si aldri sett film på TV, det har som regel alltid vært DVD. Hvem kjenner vel ikke til problemet at man snubler over de bra filmene ett stykke ut i filmen? Skal man se film på TV bør man nok planlegge litt mer ja. De første to årene jeg var Canal Digital-kunde hadde jeg Canal+, og jeg aner ikke hvor mange ganger jeg så filmene oppstykket. Det var ikke akkurat uvanlig at jeg så siste halvdel først og første halvdel til slutt. Ikke akkurat en optimal måte å se film på.

Men, i kveld hadde jeg planlagt å se In the Valley of Elah på TV1000HD som begynte kl 20. Skal jeg først se film på TV1000, har jeg aller helst lyst til å se dem i HD på TV1000HD, men jeg har sett litt film på de andre kanalene også. Når jeg først har TV1000, er det jo greit å benytte seg litt av det tilbudet som ligger der også! Årsaken til at jeg ville se denne filmen var enkelt og greit fordi Tommy Lee Jones var med, jeg ante egentlig ikke så veldig mye om filmen på forhånd. Charlize Theron og Susan Sarandon er også med i denne filmen fra 2007.

«Hank Deerfield får den fortvilte beskjeden om at sønnen Mike er forsvunnet fra en militærbase etter å ha kommet tilbake fra krigen i Irak. Hank reiser til militærbasen for å finne igjen sønnen. Snart får faren vite noen sannheter som ryster den grunnfestede patriotismen hans.

Hank Deerfield er en tidligere sersjant og Vietnamveteran som lever et stille liv hjemme i Tennessee sammen med kona Joan. Han får beskjed om at sønnen Mike, som skal være tilbake fra tjeneste i Irak, er savnet. Hank reiser til Fort Rudd i New Mexico for å lete etter Mike. Han møter sønnens kamerater, som alle er kommet trygt hjem fra Irak. Snart får Hank vite at Mike ikke lenger er savnet – han er drept. Forsvaret vil dysse ned saken, og det lokale politiet synes det er bekvemt at mordet kan ha skjedd på militært område, slik at de slipper å etterforske saken. Bare etterforskeren Emily Sanders fatter interesse for Hanks forsøk på å slå sprekker i den byråkratiske muren. Sammen legger de et puslespill som viser et bilde Forsvaret verken vil se eller vise fram.» (sitat cdon.com)

Filmen viser hvordan det kan påvirke noen å være i en krigssone og at de kan være i stand til å gjøre de helt utrolige ting. Tommy Lee Jones spilte bra som vanlig. Har egentlig ikke lyst til å skrive så forferdelig mye om filmen, men kan anbefale den! Filmen viser ganske godt at man kan bli veldig engasjert og la følelsene ta overhånd når det er så personlig som dette. Da er det fort gjort å gå over streken.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/03/28/in-the-valley-of-elah/

1 kommentar

  1. Legger meg på en anbefaling om å se In the Valley of Elah. Det morsomme var når jeg så Crash igjen etter at vi flyttet (en sjelden gang var jeg faktisk i DVD.. esken .. som det var da), og brått synes jeg at jeg kjente igjen det samme generelle ørkenområdet (med støv og drit og kvister og ræl). Mystisk.

    IMDB løste selvsagt mysteriet. Ettersom det er Paul Haggis som står bak begge filmene, så har jeg trua på at mistanken min har blitt bekreftet.

    Et fint sidespor av en kommentar der.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.