Stang ut med Norges nasjonaldag

Det har i lang tid vært praktisert at man kun kan bruke det norske-, samiske og FN-flagget under Norges nasjonaldag. Det har i år vært en mer intens debatt rundt disse flaggreglene enn tidligere år. Mange større byer har ikke regler som forbyr andre flagg på nasjonaldagen, men Fredrikstad er blant de som ikke tillater andre flagg enn det norske. Hvorfor skal man egentlig feire med et annet flagg enn det norske på Norges nasjonaldag? Ordfører i Oslo, Fabian Stang vil det derimot annerledes.

17. mai-komiteen i Oslo har tviholdt på at andre lands flagg ikke er tillatt på nasjonaldagen, men de har nå blitt helt overkjørt av Oslo-ordfører Fabian Stang. Fabian Stang har bestemt at det er tillatt med alle flagg under Norges nasjonaldag i Oslo. Det vil si at man kan veive med ett hvilket som helst flagg. Hva er da egentlig poenget med å feire Norges nasjonaldag? Det er selvfølgelig naturlig at man går i egne nasjonaldrakter for å vise sin opprinnelige tilhørighet, men å feire med ett annet flagg enn det norske på Norges nasjonaldag blir rett og slett bare feil.

17. mai er Norges nasjonaldag og da feirer vi med vårt eget flagg. Ikke det svenske, amerikanske, thailandske eller danske for den saks skyld. Det er da ikke disse landenes nasjonaldag vi feirer den 17. mai. Nei, la andre lands flagg bli hjemme den 17. mai og feire Norges nasjonaldag med vårt eget flagg i rødt, hvitt og blått! Samtidig er det også helt feil å flagge med det samiske eller FN-flagget for den saks skyld. Samene har sin egen nasjonaldag, FN-flagget fatter jeg rett og slett ikke hvorfor vi skal flagge med i det hele tatt.

Jeg har overhodet ingen problemer med å forstå at Frp-representant Mazyar Keskvari trekker seg fra 17. mai-komiteen i Oslo etter å ha blitt overkjørt av Fabian Stang. Keskvari kommer opprinnelig fra Iran men har overhodet ikke noe behov for å ha med det irakiske flagget på 17. mai. Til Fabian Stang og Oslo bystyres forsvar, oppfordrer de dog til at man bruker det norske flagget under den Norske nasjonaldagen. Den Norske nasjonaldagen tar sikkert ikke skade av et og annet alternativt flagg, men det vi kanskje er litt redde for er at den Norske nasjonaldagen skal bli vasket ut og ikke være den dagen vi vaier vårt flagg i rødt, hvitt og blått.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/04/24/stang-ut-med-norges-nasjonaldag/

2 kommentarer

    • Ola24 april, 2008 kl 12:27

    Helt enig med deg. Hva er poenget med en 17. Mai komité når den når som helst kan overkjøres om ordføreren er uenig?

  1. Flere som skriver om temaet ja. Dette blir i mine øyne helt feil. Jeg mener helt klart at det skal være kun Norske flagg på denne dagen, som det alltid har vært.

    Sitat fra avisen: «Onsdag ga en rekke innvandrerorganisasjoner uttrykk for at det er best om barna har med seg det norske flagget på 17. mai.»

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.