Kanalpakka til RiksTV er en stor skuffelse

For litt over en uke siden ble kanalpakka til RiksTV, det vil si det nye digitale bakkenettet presentert. Førsteinntrykket mitt var åja, de har med TV3. Men etter ett nærmere øyesyn ser man ganske fort at dette er en ganske dyr løsning i forhold til det jeg har i dag. I dag har jeg Familiepakka hos Canal Digital. Kanalpakka fra RiksTV vil bestå av NRK, NRK2, NRK3, TV2, TVNorge, TV3, TV2 Zebra, Discovery, Disney Channel, The Voice, Sport N, TV2 Film, TV2 Nyhetskanalen, Viasat 4 og FEM. På ett senere tidspunkt vil de også kunne tilby National Geographics Channel, Animal Planet, Lokal TV og Åpen kanal. NRK tv- og radiokanalene vil distribueres fritt i det digitale bakkenettet til RiksTV, men ønsker du de andre kanalene må du ut med 189,- kroner i måneden.

Årsaken til at jeg ikke skriver at NRK tv- og radiokanalene vil distribueres gratis, er rett og slett fordi det ikke er gratis. Etableringen på 200,- kroner er greit nok, men i tillegg må du betale 720,- kroner i kortavgift hvert år. Det vil si at du må betale 720,- kroner i året for bare å få inn NRK, NRK2 og NRK3. I tillegg får du NRK sine egne radiokanaler, men P4, Kanal 24 og Radio 1 får du ikke i denne pakken. Sistnevnte radiokanaler ligger i RiksPakken som koster 189,- kroner i måneden. Det er også meningen at RiksTV skal kunne tilby Canal+ Sport 1, Canal+ Film 1, Canal+ Film 2 og TV2 Sport på ett senere tidspunkt. Her og nå kan de tilby Canal+ Sport 1 og Canal+ Film 1 for 170,- kroner ekstra i måneden. Når Canal+ Film 2 kan tilbys økes denne prisen til 200,- kroner i måneden. Hvor mye RiksTV skal ta betalt for TV2 Sport er forløpig ikke fastsatt. Det vil si for en egentlig ganske liten kanalpakke må du ut med 389,- kroner i måneden hvis du også ønsker Canal+ kanalene. I tillegg kommer selvfølgelig kortavgiften på 720,- kroner i året. For å i det hele tatt kunne ta inn det nye bakkenettet på din tv, må du også ha en digital mottaker til ca 1.500,- kroner. RiksTV har derimot gått ut og sagt at de vil subsidiere disse boksene mot en bindingstid.

Da er det i grunn ganske fristende å sammenligne dette «tilbudet» med det tilbudet Canal Digital har i dag. Familiepakken til Canal Digital koster 229,- kroner i måneden og inneholder følgende kanaler: NRK, NRK2, TV2, TV2 Zebra, TV2 Filmkanalen, TV2 Nyhetskanalen, TVNorge, CNBC Nordic, Eurosport, Eurosport 2, Extreme Sports Channel, CNN, BBC World, BBC Prime, BBC Food, Sky News, Bloomberg, Hallmark Channel, Discovery, National Geographic Channel, Travel Channel, Animal Planet, TCM, lifestyletv, Moox, Silver, MTV, The Voice, VH1, VH1 Classic, Star!, Jetix, Cartoon Network, Disney Channel, Toon Disney, Playhouse Disney, Nickelodeon, Discovery Travel & Living, Music Choice, History Channel og alle radiokanalene selvfølgelig. Det vil si over dobbelt så mange kanaler for 40 kroner ekstra pr. måned. Canal Digital har selvfølgelig også en kortavgift, og den er på 799 kroner i året. Jeg har derfor ingen problemer med å forstå at alle medier reagerte sterkt på kanalpakka til RiksTV. Den er rett og slett ikke konkurransedyktig med de andre tilbudene på markedet. Uansett hvordan man ser på det, så vil dette være en dyrere løsning enn den vi har i dag. I dag kan man ta inn NRK og TV2 uten å abonnere på noe som helst, foruten NRK-lisensen da selvfølgelig.

Det er i grunn bare TV3 jeg savner i kanalpakka til Canal Digital, og det er ene og alene fordi det er nettopp på TV3 Formel 1 sendes. Men det sier seg selv at jeg ikke kan få TV3 fra Canal Digital. Men jeg lever i håpet om at TV2 vil kjøpe tilbake rettighetene til å sende Formel 1 på ett senere tidspunkt. Inntil da er det litt sporadisk når jeg får sett Formel 1. I mellomtiden nyter jeg masse live motorsport på MotorsTV. Når det gjelder RiksTV er det i grunn bare å glemme. Jeg fortsetter å være kunde hos Canal Digital! For de av dere som ikke har kabel-tv eller parabol i dag, løp og kjøp! Du får lett en parabolpakke ferdig montert på veggen for 1,- krone! Det er grisebillig i forhold til hva jeg måtte betale for 5 år siden.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/06/23/kanalpakka-til-rikstv-er-en-stor-skuffelse/

11 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Arild Kristiansen24 juni, 2007 kl 12:35

  Ja hei Ken-Arild.Fin artikkel du har skrevet.Jeg har faktiskt ventet lenge og forgjeves på dette tilbud.Dette er helt klart ikke noe alternativ til det jeg har nå.Satser videre på parabol.Hadde ikke forlatt Get engang for RiksTV.Ps.Se på kortavgiften til Canal digital i artikkelen din.Snakkes

  • kak24 juni, 2007 kl 12:41
   Forfatter

  Takk for tipset, jeg hadde vist klart å skrive at det var 799 kroner i måneden, ikke året. Men den feilen er nå rettet opp! 🙂

  Kanaltilbudet til RiksTV / det digitale bakkenettet var rett og slett tragisk dårlig, spør du meg. Ja, det tilbys flere kanaler enn hva man kan ta inn med vanlig antenne i dag, men det koster jo tross alt heller ingenting. Det digitale bakkenettet fremstår i dag som ett rådyrt alternativ med ekstremt få kanaler.

  • ole10 juli, 2007 kl 13:13

  Her har du misforstått ang. NRK i bakkenettet. NRK er sin egen distributør, og leier kapasitet direkte fra NTV (som har konsesjonen for det digitale bakkenettet). De sender uavhengig av RiksTV, og er derfor ikke med i noen kanalpakke. Du trenger ikke noe kort, og dermed heller ikke betale noen kortavgift, bare en mottaker som støtter standardene som brukes. NRK blir gratis også i det digitale bakkenettet, bortsett fra TV-lisensen selvfølgelig.

  Ellers er jeg helt enig med deg i at RiksTV sine pakker er dyre og dårlige.

  • kak12 juli, 2007 kl 10:38
   Forfatter

  Ja, jeg hadde vist misforstått litt her. Siden det ikke var noen mulighet å få klarhet i dette på websidene til RiksTV, sendte jeg like godt dem en epost. Her er svaret:

  Hei og takk for din henvendelse.

  Ønsker man kun NRK-kanalene er dette en gratispakke og man trenger ikke programkort.
  Etablerings avgiften betaler man kun hvis man skal ha RiksPakken. Man kan også velge TV2, ÅpenKanal og LokalTV som enkeltkanaler uten kostnad, men her trenger man et programkort ( uten avgift )

  Ønsker deg velkommen til oss.

  Ha en fortsatt fin dag!

  Med vennlig hilsen
  RiksTV AS

  Men hvem er det som bare vil ha bare disse kanalene da? 😉

  • Asle P Johansen8 november, 2007 kl 11:25

  Tilbake til «steinalderen»?
  I hvert fall da det gjelder tekst-tv i det nye bakkenettet!

  Med flatskjerm med 1000 siders minne for tekst-tv var min frustrasjon stor da jeg fikk «ikke tilgjengelig» da jeg hadde koplet opp dekoder fra Riks-TV.

  Dekoderen (Grundig) virker som om den har null minne for
  tekst-tv, d.v.s. vi er tilbake på 70-tallet teknisk sett.

  En annen frustrasjon er lyden.

  Den er ganske ofte forsinket i forhold til bildet. Det er
  riktignok en justeringsmulighet innebygget i dekoderen,
  men der bare mulig å forsinke lyden ytterligere….

  Bildet derimot, er supert!

  AsleP

  • Kristian19 januar, 2008 kl 20:53

  Hei.
  Jeg syns Riks-tv er helt på trynet.
  Hvorfor i allverden skal man ha en Riks-tv dekoder?
  Jeg er fornøyd med get sitt opplegg.
  Er d noen som ikke bruker get, men andre kanal leverandører så tror jeg nok at de er enige.
  Jeg syns det er nok med at parabol og kabeltv leverandører har flere kanaler enn normalt og ikke riks-tv skal settes i gang.
  Jeg har søkt litt rundt på nettet, men kommer ikke til en endelig svar.
  MÅ folk ha Riks-tv dekoder for å få inn de vanlige kanalene som nrk, tv2 og tvn?
  Isåfall så er det sykt.
  Se på dem som eksempelvis ikke har penger til å betale for en dekoder å såvidt fått råd til en antenne som de nyli har kjøpt bare for å kunne få med seg nyheter eller andre ting på tv i hverdagen.
  Jeg syns det er sykt. er det ikke nok med å kjøpe en tv, antenne å nrk lisensen?
  Betaler vi ikke nok i dag?
  Jeg kjenner jeg blir litt provosert av det ass.

  Men nå skal ikke jeg klage mer her. hehe.

  MvH Kristian.

 1. hei mange i norge med parabol ønsker å få inn svtv1 og svtv2 inn snart og inn på rikstv i norge ønsker dem to kanalene inn fort som mulig inn

  • kak4 april, 2008 kl 21:33
   Forfatter

  De svenske kanalene er ikke tilgjengelig hos RiksTV heller. Så uansett om man velger parabol eller RiksTV får man ikke de svenske kanalene. Det er vel i grunn bare kabel-tv som har disse i sine kanalpakker.

  • Bjørn1 oktober, 2008 kl 04:15

  Hallo? Hva faen er det dee driver med. Uten RiksTV hadde det ikke skjedd en dritt med Viasat og Canal Digital. Dere er så jævla blåøyde. Jeg er kunde hos Canal digital men vurderer å skifte til rikstv. Jeg syns at de står for en mye bedre kanalpolicy

  • elna1 oktober, 2008 kl 12:31

  vist dere er så jævli missfornøyd med rikstv, hvorfor i alle dager kaste bort krefter på å snakke drit om de???? hehe…. dere har vel annet å gjøre… hold dere til det dere har da å drit i hva andre har og ikke har!!! voks opp litt!!!

  jeg har selv rikstv, å er storfornøyd… slipper den stygge parabolen å husveggen…. he he:) rikstv sin kundeservice er kåret til norges beste kundeservice, har vært i kontakt med de, sjappe svar tider og utrolig god hjelp å få. å så har de anstatt vanvittig høfflige folk der:)

  so go rikstv!!!! 🙂

  • kim30 november, 2013 kl 15:33

  ADVARER MED DETTE ALLE MOT RIKSTV.

  Jeg synes det er utrolig merkelig at Rikstv kan trekke ca.3300kr fra min konto i en periode hvor abonnementet mitt er fryst? for også at jeg står uten tv totalt i snart 15mnd hvor jeg ikke vil betale for denne perioden?
  I tillegg så kjøre saken til forliksrådet hvor de vil ha mer penger uten å tilbakebetale til 3300kr de har trekt for mye selv når jeg da har tilbudt at jeg betaler en regning dette står om på 800kr så glemmer vi de 3300kr de allerede har trekt for mye.

  Dårligere kundeservice skal man lete lenge etter, ingen svar på mail, nekter på alt som jeg har skriftlig og bare lager problemer.
  Hvor langt skal de ha lov til å gå? Dette er rett og slett svindel og jeg vil oppfordre alle til og sjekke regningene sine for å se at ikke de også har blitt svindlet av dette useriøse selskapet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.