Alle gode ting er tre

Allerede i november var en skredder i Fredrikstad og tok mål av meg til uniformen jeg skal bruke på jobb. Før jul ankom uniformen, og det eneste de hadde tatt mål til som passet var slipset og slipsnåla. Skjortene passet, men det var nok fordi jeg hadde oppgitt skjortestørrelsen jeg ønsket. Jeg fikk på meg buksa, men den var for trang å sitte i. Både vesten og jakka var så trang at jeg sleit med å kneppe den igjen. Buksene, vesten og jakka ble derfor returnert med nye mål tatt av en lokal skredder her i Fredrikstad. Rett før påske om omsider den nye uniformen, og denne gangen passet faktisk buksa. Vesten og jakka hadde blitt større, og jeg fikk derfor kneppet den igjen. Men både vesten og jakka var for trang til å sitte på jobb i. Både vesten og jakka var i tillegg for kort.

Både Borg Buss og jeg var derfor rimelig frustrert over at de ikke heller på andre forsøk klarte å lage en uniform som passet til meg. Jeg startet derfor dagen i dag med å bli med Oslofjordekspressen sammen med en kollega som også hadde problemer med å få en uniform som passet til Fornebu kl 6:30. En av skredderne skulle tilfeldigvis til Fornebu i dag og møtte oss derfor på Galleriet/Bussterminalen i Oslo og ble med bussen innover. Når vi kom til Fornebu hadde skredderen omlag 20 minutter til rådighet til å ta mål av oss begge. Jeg hadde allerede buksa og skjorta på meg siden jeg skulle på jobb når jeg kom tilbake til Fredrikstad. Jeg tok i tillegg på meg vesten og jakka for at skredderen skulle se hvordan det så ut og hvilke endringe som måtte gjøres. Både vesten og jakka måtte gjøres både videre og lengre, i tillegg var det noen smågrep som måtte gjøre på vesten for at den skulle sitte bedre over skuldrene og i siden. Skredderen ønsket også å korte ned buksa litt i livet for å bedre passformen ytterligere. Da venter jeg spent på min tredje uniform!

Deretter satt vi nesa mot Fredrikstad igjen i Vest-bussen til Oslofjordekspressen med internnummer #148. Jeg kjenner ikke detaljene til denne bussen, men den er bygget i 1998 og har gått på Notodden tidligere. Oslofjordekspressen kjøres både med disse litt eldre Vest-bussene og nye Volvo 9700. Siden sjåføren på Oslofjordekspressen ikke skulle videre til Skjærhalden før 45 minutter senere var han så snill og kjøre meg rett over til garasjen til Borg Buss! Dermed kunne jeg gjøre unna noen småting før jeg skulle starte på dagens skift kl 11:50. På vei fra Oslo hadde Borg Buss også ringt og lurt på om jeg kunne kjøre 2 ekstra turer når jeg var ferdig med skiftet mitt. Skiftet består av flere skoleturer rundt omkring i distriktet før det avsluttes med 15:00-avgangen med Glommaringen. Denne turen skiltes som «Ingen avstigning før Torp» på skoledager og har en hjelpebuss som skiltes med «200 Sellebakk». Dette fordi det er ekstremt mye skoleungdom på denne avgangen. De to neste turene jeg skulle kjøre var 16:00- og 17:00-avgangene med Glommaringen. Disse turene ble rimelig hektiske, spesielt de to første da forsinkelsen jeg fikk på den første turen forplantet seg videre til de neste turene. Dette ble med andre ord en ganske lang dag når jeg var hjemme med Veum-bussen kl 19:30 i kveld.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/04/16/alle-gode-ting-er-tre/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.