Nye (sol)briller

Vanligvis skifter jeg ikke briller med mindre de har gått i stykker eller synet mitt har endret seg litt. Men denne gangen var det i grunn ingen av disse tingene som hadde skjedd. Etter å ha kjørt buss i 6,5 måned har jeg erfart at det kan være utrolig slitsomt å sitte en hel arbeidsdag og kjøre buss med sterkt sollys. Det skal i grunn ikke så forferdelig sterkt lys til før man begynner å myse, og hvis man sitter og myser en hel arbeidsdag, så blir det ganske slitsomt. Ekstra slitsomt er det selvfølgelig ved lav sol, når asfalten er våt eller når jeg kjører til Skjærhalden, da har man i tillegg vannet som reflekterer sollyset.

Jeg hadde derfor bestemt meg for at jeg måtte ha meg solbriller med styrke eller briller med fargeskiftende glass. Men etter å ha pratet litt med de hos Brilleland Østfoldhallen bestemte jeg meg for å gå for nye briller og solbriller med styrke. Brilleland har en kampanje hvor du får en solbrille med styrke gratis på kjøpet hvis du kjøper en brille til minimum 1.095,- kroner. Siden det er 2,5 år siden sist jeg kjøpte meg briller og tok en synsprøve, valgte jeg å ta en synsprøve også for å være på den sikre siden. Synsprøven avdekte at jeg trengte 0,25 mer på høyre øye og 0,25 mindre på venstre øye. I tillegg trengte jeg nå også korrigering for skjev hornhinne også på venstre øye. Korrigering for skjev hornhinne på høyre øye var nytt for 2,5 år siden.

Jeg valgte en brille(innfatning) som var litt dyrere og måtte betale litt ekstra for plastglass og synsprøven (335,-), så totalt for mine nye briller ble det 2.225,- kroner. I tillegg fikk jeg som sagt en solbrille med styrke med på kjøpet! Jeg hentet brillene hos Brilleland på Østfoldhallen på fredag, men begynte ikke å bruke dem før på lørdag. Hvis man bare har litt endring i styrken på glassene, er det ikke snakk om noen tilvenning ved nye briller. Men derimot når man ikke har hatt korrigering for skjev hornhinne før, må man faktisk venne seg til å gå med nye briller. For 2,5 år siden som jeg fikk korrigering for skjev hornhinne på høyre øye trodde jeg rett og slett det var noe galt med de nye brillene, men etter litt tilvenning ble det mye bedre! Det tok litt tid før jeg var vant med de nye brillene denne gangen også, men denne gangen var jeg i det minste forberedt på at det ville bli litt uvant!

I dag har jeg brukt solbrillene for første gang på jobb, og det må jeg si var vel brukte penger! Det var usannsynlig mye mer behagelig å jobbe i godværet med solbrillene. Jeg var på forhånd litt spent på hvordan det ville bli å se billettmaskinen og skjermen for å endre destinasjonen i frontruta på bussen, men dette gikk uten problemer. Det var selvfølgelig mørkere enn uten solbriller, men jeg hadde ingen problemer med å lese teksten. Til slutt vil jeg bare benytte anledningen til å skryte av Brilleland på Østfoldhallen! Utrolig god service og hyggelig betjening!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/04/16/nye-solbriller/

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Åsmund16 april, 2007 kl 21:39

  Gratulerer med nye briller/solbriller. Så du sto nedi Brochs-gate og prata med han der Bjørn(eller hva han nå heter)rundt kvart på tre. Du så ganske tøff ut med de solbrillene.:)

  • kak16 april, 2007 kl 21:49
   Forfatter

  Ja det stemmer, jeg stod og pratet med Bjørn i Brochsgate ved den tiden. Bjørn skulle kjøre Trara-Leie-Lisleby kl 14:55 og måtte derfor kjøre inn i A-sporet før meg som skulle kjøre Glommaringen kl 15:00. På nettopp den avgangen er Glommaringen skiltet som «Ingen avstigning før Torp» og vi har derfor en «200 Sellebakk» ekstrabuss bak Glommaringen på skoledager!

  Når det gjelder (sol)brillene er det fortsatt litt uvant med de nye brillene. Det er tross alt noe jeg har på nesa hele tiden og innfatningen på de nye brillene har en mørkere farge enn de gamle. I tillegg er stengene mye bredere enn hva jeg er vant til. Men hovedårsaken til at jeg kjøpte meg nye briller var for å få solbrillene med styrke! Det kommer nok til å bli mye mer behagelig å sitte i timesvis og jobbe i sola fremover! 🙂

  Btw; Nå har du observert meg x antall ganger, du har til og med vært med meg i bussen, men du har forløpig ikke mannet deg opp og kommet bort for å hilse! Gjør det neste gang! 😉

  • Åsmund16 april, 2007 kl 22:41

  He he, skal se hva jeg får til av hilsing neste gang. Jeg kjøpte meg også solbriller med styrke for litt siden. Men siden det ikke er lenge siden jeg endret styrke på de vanlige brillene mine beholdt jeg disse som de var. Jeg må si det er deilg å slippe å myse når jeg er ute å kjører bil.

  • kak16 april, 2007 kl 22:52
   Forfatter

  Siden du var med meg på Skjærhalden-bussen til Bratte Bakke den ene gangen i vinterferien, så har jeg garantert hilst på deg, men jeg ante jo ikke at det var deg! 😀

  Det er første gang jeg har solbriller med styrke. Jeg har brukt linser tidligere og har derfor kunnet bruke vanlige solbriller. Men det begynner å bli mange år siden jeg brukte linser nå. Joda, det er praktisk noen ganger med linser, spesielt at man kan bruke vanlige solbriller. Men jeg synes det er litt ekstra pes å måtte ta linsene av og på hele tiden. For ikke å snakke om at man ikke kan ha på linsene så mange timer som man kan med brillene! Hvis man har på linsene føler man seg rett og slett «trøtt i trynet». Må si det er utrolig enklere å bare ta brillene av og på, spesielt kl 4 om morra’n! 😉

  Solbrillene mine med styrke er ikke mørkere enn at det ikke var noe problem å ha dem på når jeg var en tur innom Torvbyen for å kjøpe meg en pose med boller. Derfor er det ikke nødvendig å ta dem av og på hele tiden!

  I morgen starter jeg kl 6.55, da er det mulig jeg venter litt med solbrillene! Tirsdag, onsdag og torsdag kjører jeg på Veum-planen, og vil derfor være å se i #113 (tirsdag og onsdag) og #352 (torsdag) på Veum, Øyenkilen-Vikane, Gressvik-Åle og Gressvik-Vikerkilen-rutene!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.