Sigma 28mm/F1.8 i hus!

Da er omsider Sigma 28mm/F1.8 i hus, etter å ha ventet siden 27. mars i år. Men den som venter på noe godt, venter aldri forgjeves! Objektivet er i kjent EX-utførelse som er Sigma sin «pro-serie». Objektivet kommer standard levert med solblender og i en slik polstret bag som man kan benytte seg av hvis man ikke har objektivet i en større bag eller ryggsekk. Jeg for min del har mer enn nok plass i min Lowepro CompuTrekker AW. Jeg har såvidt bare fått prøvd objektivet på kamerahuset, og det virker veldig lovende.

Autofokusen er selvfølgelig litt treigere og bråker litt mer enn de som har HSM (Hyper Sonic Motor), det vil si innebygget fokusmotor i objektivet, men det var jeg klar over på forhånd. Årsaken til dette er at objektivet da bruker fokusmotoren som er i kamerahuset, som både bråker mer og er ikke like rask som de som er innebygd i objektivene. Alle de andre objektivene mine er enten SWM (Silent Wave Motor, Nikon) eller HSM (Hyper Sonic Motor, Sigma). Nå er halvparten av objektivene mine FF og den andre halvparten er APS-C. FF (Full Frame) kan brukes på både analoge og digitale kameraer med en bildebrikke på opptil 36x24mm, mens APS-C er for digitale kameraer med en bildebrikke som er på APS-C-størrelse (23,7×15,6mm). Objektivet har ellers en ekstremt kort nærgrense og vil være en fryd å bruke på f.eks modellbiler i skala 1:18. Når jeg er ved nærgrensa er det nesten så jeg stanger i motivet med solblenderen! 🙂

Denne hærligheten er nå min! 🙂 I tillegg til gjengivelsesfaktoren på 1:2,9 som vil være ett must ved modellbilfotografering, er objektivet også mye mer lyssterkt enn den andre optikken jeg har. Sigma 28mm har en minste blender på F1.8, mens den andre optikken min har F3.5-4.5 (Nikkor 18-70mm), F4-5.6 (Sigma 10-20mm) og F2.8 (Sigma 150mm macro). Objektivet vil derfor f.eks være ypperlig til konsertbilder innendørs og vil på ett APS-C-kamerahus tilsvare 42mm, som ikke er langt unna «normalen» som er det perspektivet man ser med sine egne øyne.

Jeg kommer tilbake med mer erfaringer og testbilder når det foreligger!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/06/08/sigma-28mmf18-i-hus/

2 kommentarer

    • SirMaximus8 juni, 2006 kl 19:11

    Grattis med nytt leketøy. Ser lovende ut dette. 🙂

    • joe23 november, 2006 kl 21:53

    Hadde vært veldig fint med noen testbilder, ettersom jeg lenge har vært på utkikk etter et fastobjektiv med lav aperturstørrelse

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.