Nordre og Søndre Karlsøy

Etter Revebukta gikk turen til Nordre og Søndre Karlsøy med kameraet. Det er bruforbindelse fra halvøya Ullerøy ut til Nordre Karlsøy og ei lita bru over Nøtsundet som skiller de to øyene fra hverandre. Arealet på øyene er henholdsvis 0,86 og 0,85 kvadratkilometer. Det er med andre ord ikke store øyene vi snakker om. De er i all hovedsak utbygd med hytter. Det er derfor ikke så lett å komme seg ut til vannkanten på disse øyene uten at man tar beina fatt. Man møter nemlig bommer overalt, for å holde folk unna vil jeg anta. Men hvis man parkerer bilen kan man jo gå seg en tur.  Jeg hadde litt begrenset med tid, så det ble bare til at jeg tok bilder på to steder langs veien, først var ved Nøtsundet. De neste bildene er også tatt fra like i nærheten ut mot en holme som heter Fårnøtt.

Sistnevnte må jeg innrømme at jeg sleit litt med å huske hvor jeg hadde tatt, så jeg måtte sitte og studere kartet på google maps. Men i utgangspunktet ble jeg ikke så veldig klok av  sitte og studere satellittbilder av disse øyene og holmene. Det var først når jeg så noen bilder (som foreslås via google maps) tatt der ute at jeg klarte å lokalisere hvor jeg hadde stått og at det var holmen Fårnøtt jeg hadde tatt bilder av. En holme som for meg så ut som å bare være en bitte liten sak, viste seg å være en lengre avlang holme som det faktisk også er hytter på. Noen ganger skulle man kanskje hatt gps-koordinatene i bildene man har tatt, slik at det er lettere å finne ut hvor man har tatt dem. Nå slapp jeg jo ganske billig unna her, siden jeg visste at jeg bare hadde vært på Nodre og Søndre Karlsøy og tatt bilder. Det er værre når man er på en lengre tur og tar litt bilder underveis på turen. Sånn som f.eks når jeg var på vei tilbake fra Lista fyr i sommer, jeg har til dags dato ingen fjerneste anelse hvor jeg har tatt de siste bildene jeg tok på denne turen. Men nå er det ikke veldig viktig heller, derfor har jeg ikke brukt noe særlig tid på å finne det ut heller.

                

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/11/08/nordre-og-sondre-karlsoy/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.