Åndalsnes til Molde

Hytteturen til Lesjaskog skulle egentlig ikke dreie seg så veldig mye om hytte, men derimot hva naturen og områdene i nærheten kunne by på. Planen var derfor å bruke ganske mye tid i bilen for å komme seg ut for å se både det ene og det andre. Det ble fredag kveld lagt litt løse planer om hvilke turer/runder man kunne ta når man hadde hele lørdagen, søndagen og at man også kunne bruke hele mandagen til å kjøre litt omvei hjemover. Første tur ut var via Åndalsnes til Molde. Vi startet dagen med en liten runde rundt i nærområdet til hytta i Lesjaskog. Først til en foss som vi hører fra hytta. Det var lavt vannivå nå, vannføringen er mye høyere på det høyeste. Trebrua på bildene er per i dag stengt for all motorferdsel, vi må derfor kjøre nesten opp til Bjørli for å komme oss ut til hovedveien.

Første stopp på veien var der Rauma og Ulvåa møtes. Det har grodd igjen ganske mye de siste årene, så det er ikke like åpent og lett å se dette samtidig som før blir jeg fortalt. Og dermed også vanskeligere å få de gode bildene, men jeg fikk noen bilder her også, fordelt på to steder som vi stoppet. Selv om vi passerte Åndalsnes flere ganger i løpet av helgen, var vi aldri innom selve byen, men jeg måtte stoppe og ta noen bilder av Åndalsnes sett fra den andre siden av Romsdalsfjorden. Det er planalgt en tunnell over Langfjorden, men i dag må man ta ei ferge fra Åfarnes til Sølsnes på fylkesvei 64. Det var ikke mange minuttene vi måtte vente før neste ferge med navn Ivar Aasen var på plass. Man kan vel heller ikke si at det var noe stort problem med å få plass på ferga. Deretter var det korteste vei til Molde, det er i grunn ikke så veldig mange alternativer. Så opp til utsiktspunktet Varden, hvor man har oversikt over hele Molde og omegn.

Det var litt disig denne lørdagen, så man så ikke like langt som på en klar sikt dag, men dette var mitt første besøk oppå Varden og i Molde, så dette var så godt som det kunne bli for min del! En fantastisk utsikt og utrolig godt vær! Det var på forhånd meldt ganske bra vær denne helga, men man kan jo alltids risikere litt «ettermiddagsskurer». Men det lille regnet vi opplevde, det kom isåfall når vi satt i bilen, så da spilte det liksom ikke så stor rolle. Det var utrolig fint å sitte oppe på Varden og titte utover Molde og alle fjellene man ser i bakgrunn. Kikkerten er god å ha med på tur skal jeg si deg! Vi hadde med oss hver vår kikkert denne gangen, mot på turen til Guttormsvauen og Guttormstangen hvor vi delte på min Nikon Monarch 8×42 DCF. I mellomtiden har nemlig kompisen kjøpt seg en ny kikkert etter anbefaling fra meg, en Nikon Monarch 5 8×42, som skal være en hakket bedre kikkert enn det jeg har, siden den har ED-glass og ikke normalglass som mine to kikkerter har.

Vi benyttet også anledningen til å ta en liten tur ned i Molde sentrum og fikk oss en matbit på Rød Bare Blå. Jeg for min del valgte en Bare Blå Burger som var en hjemmelaget burger med smeltet cheddar, sprøtt bacon, brød, salat, amerikansk burgerdressing og pommes bistro. Må si at det smakte veldig godt! Jeg er overhodet ikke noe fan av å spise burgere på McDonalds, Burger King og slike steder, men når man får laget en skikkelig burder, kan dette være et utrolig godt måltid! Og jeg har fått mine favoritter etterhvert. Det koster mer enn nevnte steder, men det smaker også så utrolig mye bedre! Jeg må dog innrømme at jeg var litt misunnelig på den halvliteren kompisen koste seg med til maten, men er jeg sjåfør, så er jeg sjåfør. Det ble derfor ikke mye øl for min del.

Vi fikk også gått en liten tur forbi rådhuset og nede på brygga og kaia i Molde. Der fikk jeg også tatt bilde av en fiskebåt, man må jo ha med seg et bilde av en fiskebåt. Det er generelt sett fascinerende med bilder av fiskebåter og båter generelt. For ikke å snakke om at jeg måtte forevige Aukan fiskevegn sin butikk i Molde. Jeg har aldri hørt om butikken før, men jeg antar at det er stedet for å få tak i det meste som har med fiske, båtliv og bekledning for dårlig vær å gjøre? Vi kom nok et par timer for seint til å få tatt en titt i butikken tenker jeg.

Lesjaskog

             

Rauma og Ulvåa møtes

    

Åndalsnes

      

Langfjorden

           

Molde

                                 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/08/11/andalsnes-til-molde/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.