Nå må du betale for å lese aftenposten.no!

Mandag for en uke siden innførte Aftenposten at man nå også må betale for å lese aftenposten.no. I norsk sammenheng er dette ganske unikt. Ihvertfall for å kunne lese store deler av en avis på nett. Det har kommet flere og flere «pluss-tjenester» som man må betale for å få tilgang til, men mesteparten og det viktigste får man tilgang til uten å måtte betale for det. For aftenposten.no sin del så kan man lese 8 artikler gratis hver uke, før man får opp en beskjed om at «du har nå lest dine 8 gratis artikler denne uken. For å få ubegrenset tilgang til Aftenposten må du være abonnent.» Jeg antar at dette vil skremme bort ganske mange lesere fra aftenposten.no fremover!

Jeg er ikke blant de som er villig til å betale for å lese nyheter eller andre ting på internett. Så når Aftenposten nå innfører at man må betale for å lese aftenposten.no, så slutter jeg rett og slett å lese Aftenposten. Enkelt og greit. Man kan alltids få tilgang til 8 gratis artikler per uke, men plutselig får du smelt beskjeden om at du har lest dine 8 gratis artikler denne uka i trynet. Tilbudet Aftenposten kommer med er at du kan betale 1,- krone for den første måneden for full tilgang til aftenposten.no. Etter det er det 29,- kroner for 24 timer eller 199 kroner for en måned.

Du kan også velge å kombinere dette med papirutgaven. Det koster 359,- kroner i måneden for både papirutgaven og nettutgaven og det koster 299,- kroner i måneden for papirutgaven på torsdag, lørdag og søndag og nettutgaven. Som et åpningstilbud får du 2 måneder til prisen av 1 for begge abonnementsvalgene. Den første måneden for bare nettutgaven koster som sagt bare 1,- krone. Men etter det koster det 199,- kroner i måneden. Men hvem er interessert i å betale 199,- kroner for å ha tilgang til EN nettavis i en måned? Jeg er ihvertfall ikke en av dem. Jeg abonnerer ikke på en eneste avis eller ett eneste blad, det er fordi jeg ikke gidder å lese så mye på papir, det er utrolig mye mer lettvint å lese det på nett. Og da har man også mulighet til å lese flere nettaviser og få med seg mye mere nyheter, både når det gjelder region og ikke minst tema. Jeg har inntil nå lest Fredrikstad Blad, VG, Dagbladet, Aftenposten, Sarpsborg Arbeiderblad og Teknisk Ukeblad på internett daglig. Men nå ser det altså ut til at Aftenposten «forsvinner».

Men så tenker du, hvis du ikke er interessert i å betale for å lese aftenposten.no, så har dem ikke noe særlig «nytte» av deg heller. Det er sant at man ikke får inn penger i form av et abonnement. Men hva med alle LESERNE som annonsørene gjerne vil skal se deres annonser på aftenposten.no?

Hva synes du om at du nå må betale for å lese aftenposten.no?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/12/02/na-ma-du-betale-for-a-lese-aftenposten-no/

5 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

 1. Du motsier deg selv. Du er hverken interessert i å betale for nyheter på nett, og du vil aldri abonnere på et papirprodukt. Hva mener DU mediehusene skal gjøre da når inntektsgrunnlaget forsvinner? (papiravisleserne dør, annonsørene flykter til mer spissede medier). Om ingen vil være med på å betale for journalistikken, får vi som fortjent; ingen seriøse nyhetsformidlere i fremtiden. La Stanghelle og gjengen leve!

 2. At man tar betalt for en nettavis syns jeg er en uting. Skjønner jo de må tjene penger, men ikke en forretningsmodell jeg støtter.

  Nå er jeg ikke daglig inne på aftenposten, det skal jeg innrømme, men bruker å sjekke kultursidene deres en gang i uken eller når jeg skal på noe i Oslo. Så det blir vel med Aftenposten som med Stavanger Aftenblad når de innførte betalingslesing. Mindre titting på siden.

  Så da blir det VG, Adresseavisen, Sandnesposten, Sarpsborg Arbeiderblad, Fredrikstad Blad og Teknisk Ukeblad igjen for min del.

  • kak2 desember, 2013 kl 21:35
   Forfatter

  Jeg er klar over det, Otto. Men det har ihvertfall hittil vært en «tradisjon» at nettavisene har vært gratis. Jeg skjønner at salget av papirutgaven går nedover og de prøver å finne nye inntektsgrunnlag. Men som jeg nettopp har oppdatert innlegget med, selv om man ikke får direkte inntekter på leserne på nettavisen, så har man et stort grunnlag for annonsørene til å annonsere der, siden det er mange lesere. Hvis man skal tvinge alle til å betale for å lese nettavisene, blir det naturlig nok færre lesere.

  Jeg har betalt for aviser og jeg har betalt for blader. Men den store fordelen med å lese nyheter på nett er at de er ferskere der og det er slik hverdagen for veldig mange har blitt i dag. Veldig mange setter seg aldri ned med en avis eller et blad lengre. De tar kanskje frem mobilen eller nettbrettet og leser det der isteden.

  Selv om jeg faktisk har vurdert å teste ut et abonnement på Watt.

 3. Av 100 kroner Aftenposten tjener på annonser kommer 96,2 fra papirproduktet. Tror ikke det er mangel på salgsvilje av annonser fra dem som avgjør, dessverre.

  • kak2 desember, 2013 kl 23:21
   Forfatter

  Men med ganske enkle virkemidler, så er det ikke noe problem å omgå hele problemet da. Uten å installere noe, gjøre noe ulovlig eller lignende. Den ene måten er å åpne et «incognito» (anonymt) vindu i nettleseren din, da kan du lese 8 artikler før du må åpne et nytt vindu for å lese 8 nye.

  Men det aller enkleste er jo bare å blokkere cookies fra aftenposten.no. Da kan du lese så mange artikler du bare vil! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.