Sushi

Sushi virker å være noe som er skikkelig «in» for tiden. Alle skal prøve sushi, og omtrent alle liker sushi. Det vil si, de som prater om sushi, gjør nok det. De som ikke prater om sushi, har enten aldri prøvd sushi eller likte det rett og slett ikke. Inntrykket jeg har er ihvertfall at det er mange som liker det. Men jeg må innrømme at jeg har vært litt skeptisk. Rå fisk? Kan det være noe godt? Men jeg har spist noe tilsvarende på en vietnamesisk restaurant i København en gang, og det falt i veldig godt i smak. Men det var rett ogs lett bare en tilfeldighet at jeg endte opp med å kjøpe sushi når jeg var innom Rema 1000 i ettermiddag. Jeg skulle egentlig bare innom for å kjøpe vann med kullsyre på flaske.

Men så så jeg et skit hvor det stod «Fersk sushi». Jeg håper da for guds skyld ikke at de har gammel sushi da. Det kan ihvertfall ikke være enten sunt eller godt. Så jeg tok en titt da, og da hadde de 10 biter for 89 og 20 biter for 149 kroner. Jeg syntes at 10 biter så veldig lite ut, så jeg gikk for 20 biter. Må innrømme at jeg var litt spent på hvordan dette ville være. Var dette helt pyton, smakløst eller kanskje noe jeg til og med kunne like? Når jeg åpnet pakka med de 20 sushi-bitene, må jeg innrømme at jeg ikke ante en shit om hva de tre begerne inneholdt. Jeg startet enkelt med å ta en av de laks rundt. Hm, dette smakte jo egentlig ikke veldig mye, og andelen ris i forhold til fisk var jo rimelig stor.

Men når jeg  fikk tatt på litt soyasaus, så ble det litt mer smak med en gang. Den andre biten med laks inni var det i grunn mer smak på uten å tilsette noe. Den siste biten med reker (som forøvrig var kokt) smakte egentlig ikke så veldig mye. Men jeg har vel også fått inntrykk av at det ofte er hva man dypper disse bitene i som gjør den store forskjellen. Innholdet av det midterste begeret var sterk på smak, men i grunn veldig god. Det grønne som så ut som tang smakte ikke så veldig mye. Men det grønne greiene helt til høyre må jeg innrømme «smalt» til i kjeften på meg når jeg smakte på litt av det. Men den «sterke» smaken varte ikke så lenge, så det var ikke så ille som jeg fryktet med en gang, for jeg må innrømme at jeg gikk rimelig fort på kjøkkenet for å hente meg noe å drikke.

Nå aner jeg selvfølgelig ikke hvordan sushi er på en sushirestaurant, men dette var alt annet enn vondt. Det smaker ikke så mye uten å dyppe det i et eller annet, men dette var ihvertfall en veldig positiv opplevelse! Det eneste er at jeg kunne nok spart meg for å kjøpe 20 biter, jeg orket ikke å spise opp alt, og spiste vel egentlig for mye til slutt. Men hvordan skal man vite? Jeg har aldri spist sushi før, og brettet med de 10 bitene så veldig lite ut. Men når man stapper i seg såpass store mengder med ris, så sier det seg kanskje selv at man blir fort mett? Neste får vel være å prøve å oppleve dette ute på en restaurant? Er det forresten noen som kan komme med noen tips til hvor man bør gå og/eller hvilke butikker man helst bør kjøpe sushi i, ala den jeg kjøpte på Rema 1000?

 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2012/09/19/sushi/

1 kommentar

    • Robert19 september, 2012 kl 18:37

    Sushi har jeg prøvd en gang, og falt ikke helt i smak. Men den var kjøpt på Meny. Og de som er eksperter på sushi sier at det er stor forskjell på sushi i butikk og sushi som man får på restaurant etc.

    Jeg vet at rett ved GlomBuss/Nettbuss, ligger det ett sted som heter Shiki som vistnok skal lage god sushi. Samme med K & K like bortenfor der igjen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.