The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe

I likhet med Harry Potter, hadde jeg ikke noe forhold til The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe før jeg så filmen søndag kveld. The Chronicles of Narnia består av 7 bøker skrevet av den engelske forfatteren C. S. Lewis. Disse 7 bøkene ble utgitt i perioden 1950-1956 og handler om hendelser i det fiktive landet Narnia. Inngangen til Narnia er ett klesskap som Edmund, Lucy, Susan og Peter finner ved en tilfeldighet når de skal leke gjemsel. Fire av bøkene har blitt dramatisert av BBC og The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe hadde kinopremiere i desember 2005. The Chronicles of Narnia: Prince Caspian hadde premiere på norsk kino forrige uke. The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader kommer en gang i 2010.

"Bli med til en helt ny verden! Walt Disney Pictures og Walden Media presenterer C.S. Lewis’ tidløse klassiker i et storslagent filmeventyr med fantastiske spesialeffekter. Vi følger de fire Pevensie-søsknene, Lucy, Edmund, Susan og Peters svimlende eventyr i England under andre verdenskrig. Barna finner veien inn til Narnia gjennom et magisk klesskap når de leker gjemsel på godset til en eldre professor. Narnia er et vakkert og fredelig land, befolket med snakkende dyr, dverger, fauner, kentaurer og kjemper. Men den onde, hvite heksa Jadis har kastet en forbannelse over landet som gjør at innbyggerne er tvunget til å leve i evig vinter. Det blir barnas oppgave å bryte forhekselsen, og den kloke og staselige løven Aslan kjemper på barnas side i et spektakulært slag for å beseire Jadis og befri Narnia fra heksas iskalde forbannelse!" (sitat dvd)

Jeg hadde det beste utgangspunktet man kan ha når man skal se en film, nemlig ingen forventninger, forhåpninger eller noen formening om hva jeg skulle se. Det er det utgangspunktet jeg foretrekker når jeg skal se en film. Jeg vil vite så lite som overhodet mulig på forhånd. Siden jeg ikke har lest noen av bøkene eller sett dramatiseringen til BBC, var det svært lite jeg viste om The Chronicles of Narnia. Det eneste jeg hadde fått med meg at det var en eventyrfilm ala Harry Potter og at det var en verden i ett klesskap. Underveis i filmen fikk jeg også litt assosiasjoner til Ringens Herre, spesielt når vi fikk se krigerne til den onde, hvite heksa Jadis. Det var litt av ett knippe av merkelige skapninger.

Jeg liker filmer i denne sjangeren og likte også denne første spillefilmen om The Chronicles of Narnia. Derfor gleder jeg meg til de to neste filmene kommer ut på dvd. Den andre filmen, The Chronicles of Narnia: Prince Caspian hadde kinopremiere forrige uke og vil vel være å oppdrive på dvd i løpet av noen få måneder. Den tredje filmen, The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader ser ut til å ha premiere på kino i USA i mai 2010, så den må jeg nok vente en stund på. I mellomtiden venter vi på Harry Potter and the Half-Blood Prince som har premiere på kino i november i år.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/07/08/the-chronicles-of-narnia-the-lion-the-witch-and-the-wardrobe/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.