Snodig skyformasjon

På vei ut til Vikerkilen i dag trodde jeg nesten ikke mine egne øyne, eller det vil si hva jeg faktisk så i speilene på bussen. I morges var det grått og trist og det lå ett heldekkende «lokk» over himmelen med skyer. I speilene på bussen så jeg plutselig blå himmel og nydelig vær. Hva skjer liksom? Hva slags «fargefilter» er det i disse speilene liksom? Men når jeg snudde i Vikerkilen og kjørte tilbake mot Fredrikstad så jeg at det faktisk stemte. Skylaget hadde lettet, men det spesielle var den ekstremt skarpe kanten mellom skylaget og den blå himmelen. Dette skillet gikk i en jevn bue fra side til side, nesten på samme måte som en regnbue ville ha gått over himmelen.

Jeg har som regel ikke tid til å stoppe underveis i ruta når jeg er på jobb, men dette var så spesielt at jeg tok noen kjappe stopp for å ta noen kjappe bilder med mobiltelefonen. Bildekvaliteten er derfor ikke den samme som når jeg bruker Nikon Coolpix S9’en, men det får duge for denne gang! Jeg tok også noen bilder på jernbanestasjonen i Fredrikstad før jeg kjørte ut på andre runde til Gressvik-Vikerkilen. Så du dette spesielle «lettet» i skylokket over himmelen i morges/formiddag? Jeg for min del har aldri sett noe lignende, og vil påstå at det var rimelig spesielt og spennende syn! Ola Nordmann bryr seg kanskje ikke om slike «fenomener», men jeg som er såpass fotointeressert som jeg er, har kanskje ett litt spesielt øye for slike ting! 😉

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/04/19/snodig-skyformasjon/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.