Ny tur til Carrefour Lingestiere

I går kveld dro vi ut for å få oss en matbit, vi hadde egentlig tenkt å ta en tur på en kinarestaurant i nærheten, men vi ble litt usikre når vi så menyen. Den var ene og alene på fransk og det var ikke så lett å skjønne opp og ned på hva alt var. Vi endte derfor med å sjekke ut de andre restaurantene i nærheten, det fantes opptil flere faktisk som vi ikke hadde lagt merke til. En thai, en mexikansk/amerikansk og et par til som kanskje ikke var noen spesielle nasjonalitet. Men vi ente opp med å ta en tur innom «Le Ranch» som var den amerikanske/mexikanske restauranten. Det var et sted uten en hvite eller rosa duker på bordene, så da er det som regel litt mer uformell stil. Da føler jeg meg litt tryggere.

Det eneste som var litt dritt var at det var en barnefamilie med en unge som var veldig høylytt, men da er det bare om å gjøre å prøve å lukke igjen øra. Men vi prøvde å sette oss litt unna for å prøve å unngå støyen. Men lokalet var såpass lite og i betong, så det hjalp svært lite. Men nok om den bagatellen. Pappa bestilte and med french fries og salat til, mens mamma og jeg bestilte en «meksikansk luksus tallerken». Den skulle inneholde litt forskjellig, så jeg var veldig spent på hvordan var. Men før vi fikk maten fikk vi selvfølgelig øl’en vi hadde bestilt. De hadde Leffe (blond) så vi gikk for en halvliter hver. Leffe (blond) var det ikke like mye smak i som Grimbergen som vi drakk på Temple Bar på lørdag, men den var veldig god den også! Litt overrasket over at det var det første servitøren nevnte.

Den meksikanske luksus tallerkenen inneholdt en fajitas, et tachshell og et lite glass med chili con carne, guacamole og ris. Vi hadde også fått tortillas med dip mens vi ventet på maten. Så sulten som jeg var hadde jeg sikkert klart å spise to slike tallerkener, men det var en riktig mengde med mat for å bli riktig mett. Fajitas’en var absolutt min favoritt på tallerkenen. Taco’en synes jeg kanskje var litt kjedelig i forhold til hva jeg er vant til, spesielt varianten til Kasper for noen helger tilbake. Guacamolen var veldig god! Hvis jeg kommer tilbake til «Le Ranch» noen gang vil jeg nok bestille en tallerken med Fajitas, tenker jeg! Det var veldig godt! Det er noe jeg ikke har smakt før, og det falt virkelig i smak! Maten falt også i smak ifølge mamma og pappa! Men det var nok den dyreste øl’en vi har drukket hittil, 8 euro for en halvliter tilsvarer 65 norske kroner!

I dag hadde vi ikke noen store planer, se bort fra en liten shoppingrunde. Det var meldt litt drittvær, så vi la ikke noen sightseeing til denne dagen. Vi dro derfor en tur til Carrefour i Lingestiere litt utenfor Nice for å blant annet finne en koffert til meg. Både kofferten og håndbagasjen (koffert det også) var smekk fulle (vektmessig) på vei ned, så hvis jeg skulle ha mulighet til å ha med meg noe hjem, så måtte jeg kjøpe meg en ny koffert. Men noe av såpa som jeg hadde med nedover blir igjen (eller har blitt brukt opp) her nede. Koffertene mine er nok derfor litt lettere bare pga det. Men det er greit å ha litt mer å gå på når man skal ha med seg litt «kos» hjem igjen til Norge.

På Carrefour var det det beste utvalget av kofferter jeg har sett hittil her nede, prisene var ikke så ille heller, synes jeg. Jeg har ikke så veldig oversikt over hvor mye kofferter koster, men dette var ikke avskrekkende. Men man kunne få kofferter til ganske mange forskjellige priser. Jeg fant en som var MYE større enn den store kofferten jeg har fra før, men den var av så dårlig byggekvalitet at jeg ble veldig skeptisk. Hjulene var det som var aller dårligst på denne. Den hadde sikkert holdt hjem på torsdag og noen turer til, men jeg tipper at hjulene ville ha takket for seg først. Den kostet bare 30 euro, men den valgte jeg å droppe. Når jeg først skal kjøpe en koffert har jeg lyst til at den skal vare litt og ikke gå i stykker etter å ha brukt den et par ganger bare.

Jeg endte derfor opp med en «halvstiv» koffert som var knall grønn av farge! Jeg må innrømme at fargen spilte litt rolle, men den virket samtidig som den var av grei kvalitet. Den kostet 60 euro (ca 486 kroner) og hadde også bedre hjul. Den hadde 4 «snurrehjul» og kan derfor trilles stående og hadde det tradisjoenelle «teleskophåndtaket» så man kan trekke kofferten etter seg. På vei hjem har jeg derfor en koffert på 55, 65 og 71 centimeter. Kofferten på 55 cm går dog som håndbagasje og skal ikke sjekkes inn. Vi har allerede bestilt en koffert/bagasje ekstra, det kostet bare 60 kroner. Så da er det klappet og klart for å prøve å fylle opp alle tre koffertene. Forløpig har jeg litt drikkevarer som skal være med hjem, men i dag har jeg også kjøpt litt godlukt på Carrefour.

I parfymeavdelingen fant jeg et par «Torino Lamborghini» parfyme som jeg måtte ta en nærmere titt på. Eller nærmere bestemt, nesa mi måtte under søke den nærmere. Problemet var bare at jeg hadde store problemer med å bestemme meg for hvem av dem som luktet best. Når jeg først hadde kommet frem til en av dem, tok jeg en liten sjekk med mamma. Hu kom frem til den stikk motsatte konklusjonen. Jeg måtte derfor tilbake til parfymeavdelingen og vurdere det på nytt. Jeg klarte rett og slett ikke å bestemme meg, så jeg valgte like godt å ta med meg begge to. Enkelte vil kanskje påstå at jeg har mye parfyme, men jeg synes ikke det er noe som heter at man har for mye parfyme. Det er genialt å kunne bytte på litt og lukte litt forskjellige fra dag til dag. Beckham-parfymen jeg har med ned hit til Frankrike kjøpte jeg på min forrige Københavntur for latterlige 50 kroner (50 ml). Til den latterlig lave prisen tok jeg selvfølgelig med meg to flasker. Lamborghini-parfymen i dag lå faktisk på det samme prisnivået, siden jeg måtte gi ca 100 kroner for 100 ml.

Det var egentlig litt flaks at jeg glemte å ta på meg parfyme før jeg dro ut i dag, for da kunne jeg boltre meg litt når jeg var i parfymeavdelingen på Carrefour. Akkurat nå har jeg vel 2 forskjellige parfymer på meg, og siden det er en parfyme jeg ikke har brukt før, legger jeg ganske godt merke til det. Men da lukter jeg ihvertfall godt, selv om jeg er litt «tvetydig»! I tillegg til ny koffert, 2 x parfyme kjøpte jeg også en flaske med Pastis til og 8 pakker med mentos. De selges i 4-pack her nede, så jeg valgte «fruits» og «fruits rouges». Sistnevnte har jeg ikke prøvd enda. «Fruits» er vel den som er vanligst hjemme tror jeg. En slik 4-pack har jeg kjøpt her tidligere også. Ulempen med mentos er at når jeg først åpner en pakke går den rett ned på høykant. Det er overhodet ikke rom for å la noe være igjen!

Jeg har de siste 3 dagene også brukt den store FOSSIL-klokka jeg kjøpte i København i september, jeg har bare glemt å ta bilder av det og nevne det. I dag har jeg brukt de lyse brune Converse All Star-skoene. Ikke så veldig stor overraskelse at jeg bruker Converse-skoene mye vil jeg tro. På Carrefour tok jeg en nærmere titt på salget de hadde på Converse All Star-sko i dag også. I tillegg til de tradisjonelle i canvas og skinn hadde de også et par andre varianter på salg. De var priset til 39, 40 og 69 euro. Men jeg endte ikke opp med å kjøpe noe i dag heller. Flink?

Jeg koser meg fortsatt en masse med Pelforth Brune, det mørke franske ølet pappa hadde funnet allerede før jeg kom ned hit til Nice. Det er mildt sagt en vinner! Men det er litt uvant å sitte og drikke bare øl som inneholder 6,5% alkohol. Hjemme drikker jeg som regel 3,5% og da tåler man som regel litt mer før man merker det. Men jeg koser meg værre med det franske ølet! Det er kanskje mange som ikke tror de kan lage godt øl her nede, men de bør komme seg en tur ned hit med en gang og prøve det Frankrike har å by på! De vil nok få seg en ganske stor overraskelse! Hvis de derimot av en eller annen merkelig grunn ikke skulle like det franske ølet, kan de jo alltids kjøpe seg importert øl. Du finner det aller meste her, hvis du går til en butikk som har litt utvalg! Hvis man ser bort fra at vi faktisk fikk servert Tuborg i Italia, har vi fått servert Kronenbourg 1664, Grimbergen og Leffe ute her i Frankrike!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/02/22/ny-tur-til-carrefour-lingestiere/

2 kommentarer

  • robban22 februar, 2010 kl 20:36

  Lambo parfyme faktisk, spennende. Dufter sikkert godt kan jeg tenke meg 🙂

  Virker som du koser deg fortsatt vennen, og det er bra. Kose deg videre også

  • kak22 februar, 2010 kl 20:39
   Forfatter

  Hehe, den første parfymen jeg festet blikket på på parfymehylla var Lamborghini-parfymen! Det var ganske mye å velge i, mye jeg aldri har sett eller hørt om før. Men de to fra Lamborghini måtte jeg selvfølgelig ta en nærmere titt på! Jeg synes det er gøy med parfyme, spesielt når man får det til fornuftige priser! Og dette er absolutt priser jeg kan leve med! 🙂

  Jeg koser meg fortsatt vet du, Robban! Sitter og koser meg med Pelforth brune og Grimbergen i kveld! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.