No Country for Old Men

I dag har det vært perfekt innevær og jeg har da benytte anledningen til å se en film på DVD. Jeg har den senere tid først sett om det har gått noe interessant på TV1000HD, men i dag gikk det ikke noe av interesse. Derfor ble det filmen No Country for Old Men på DVD. Jeg viste på forhånd svært lite om filmen, se bort fra at det var en «storfilm» og at Tommy Lee Jones spiller i den. Må si jeg har sansen for den gamle karen, han har ihvertfall blitt ganske gammel med åra. Men før jeg kunne sette i gang filmen måtte Blu-ray-spilleren oppdateres, det hadde kommet ny firmware til den. Men det tok jaggu lang tid. Men det gjorde forsåvidt ikke så mye, fordi da fikk jeg laget meg noe mat, spist og ikke minst hengt opp den siste vaskemaskinen før jeg satt i gang filmen.

«De kritikerroste filmskaperne Joel og Ethan Coen leverer sin mest fengslende og ambisiøse film så langt med denne rå og intense actionthrilleren. En mann snubler over et blodig åsted der han finner en pickup lastet med heroin og to millioner dollar i uimotståelige kontanter. Når han bestemmer seg for å stikke av med pengene, utløser han en ustoppelig og voldelig kjedereaksjon. Selv lovens håndhever blir en maktesløs tilskuer. Filmen er basert på en roman av den prisbelønte forfatteren Cormac McCarthy, og kan vise til en imponerende rolleliste med Tommy Lee Jones i spissen. Den nervepirrende katt-og-mus-jakten vil få deg til å holde pusten av spenning – helt frem til siste øyeblikk.» (sitat, platekompaniet.no)

Her får vi se en mann som lar seg friste av en koffert med to millioner dollar, hvem ville ikke blitt fristet av så store summer penger? Penger er ihvertfall litt lettere å «omsette» enn heroin. Men slikt går selvfølgelig ikke upåaktet hen. Før han vet ordet av det blir han jaktet av noe som ser ut til å være en ustoppelig drapsmaskin uten skruper eller sans for humor, for den saks skyld. Jeg vet egentlig ikke hva jeg hadde forventet meg av No Country for Old Men, men dette var uten tvil en ganske spesiell og sær film, spesielt rollen til Javier Bardem som jakter på kofferten med de to millionene i dollar. Det er lenge siden jeg har sett en så kaldblodig og målrettet morder noen gang. Det hele ble ganske fascinerende og ikke minst spennende katt og mus jakt helt til filmen var ferdig.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/10/11/no-country-for-old-men/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.