Vantage Point

Det er rett som det er jeg har litt lyst til å se en film, så da sjekker jeg tv-programmet til TV1000HD. Jeg kan også se film på de andre TV1000-kanalene selvfølgelig, jeg har jo alle sammen, men skal jeg først se en film på TV har jeg lyst til å se den i HD, enkelt og greit. Det er ganske stor forskjell på å se en film på TV i vanlig oppløsning og i HD. Derfor blir det som regel til at jeg ser film på TV1000HD når jeg først skal se en tv-film. I kveld ble ikke noe unntak gjort. Jeg sjekket tv-programmet et par-tre minutter før kl 20 i kveld og så at de skulle sende filmen Vantage Point kl 20 på TV1000HD. Jeg hadde ikke hørt om filmen før, men Dennis Quaid, Matthew Fox, Forest Whitaker, William Hurt og Sigourney Weaver er med. Så da ble det bestemt i løpet av kort tid at denne filmen skulle sees. Potetgull og en kopp black chai ble gjort i stand i rekordfart før jeg benket meg foran TV’n.

«Vantage Point er en drivende action thriller der åtte fremmede fra åtte ulike synsvinkler forsøker å finne sannheten bak attentatet mot USAs president. Thomas Barnes (Dennis Quaid) og Kent Taylor (Matthew Fox) er to agenter fra Secret Service på oppdrag for å beskytte den amerikanske president Ashton (William Hurt). Når presidenten ankommer Spania for å holde en tale i forbindelse med et anti-terror toppmøte, blir han forsøkt myrdet og det utbryter total kaos når jakten på attentatsmannen starter.

I folkemassen befinner Howard Lewis (Forest Whitaker) seg, en amerikansk turist som filmer hele hendelsen med sitt private filmkamera. Samtidig på andre siden av byen, rapporterer TV-produsenten Rex Brooks (Sigourney Weaver) fra toppmøtet og kringkaster hele hendelsen direkte for millioner av seere verden over. Vi følger de ulike personenes perspektiv på de samme 15 minuttene før attentatet og umiddelbart etterpå, og etter hvert som puslespillet faller på plass avsløres den fryktelige sannheten.» (sitat cdon.com)

Jeg må innrømme at det etterhvert  ble ganske irriterende at tiden hele tiden ble spolt tilbake til få sekunder før kl 12:00 den dagen dette skjedde, men etterhvert som man så attentatet mot USAs presient fra alle disse 8 synsvinklene, kom flere og flere detaljer frem etterhvert. Her så vi også hvor mange av disse personene som faktisk på et eller annet tidspunkt «krysset hverandre» underveis.

Jeg synes etter å ha sett hele filmen dette var en utrolig bra actionfilm med ekstremt heseblesende bilkjøringsscener mot slutten av filmen! Her får vi som nevnt også se Matthew Fox i en litt annen rolle en den vi er vant til å se han. Noen vil kanskje ikke dra kjensel på hans virkelige navn i det hele tatt, men det er altså skuespilleren som spiller Jack Shephard i LOST vi snakker om. Dette er ikke den første og garantert ikke den siste filmen vi ser om et attentat mot USAs president, men denne filmen må jeg si var ganske nyskapende. For det er nok sjeldent vi har sett fienden ligge ett skritt foran supermakten USA til enhver tid. Utrolig kult å se man benytte seg av så mye ny teknologi i denne typen film! Filmen anbefales på det sterkeste!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/09/07/vantage-point/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.