Fritt Vilt

Jeg aner i grunn ikke hvorfor det har tatt så lang tid, men jeg kjøpte filmen på dvd i mars og har ikke fått sett den før nå i natt. Filmen jeg snakker om er den norske skrekkfilmen Fritt Vilt fra 2006. I likhet med Villmark, som er den forrige norske filmen i denne sjangeren, utspiller den seg i ødemarken, langt fra sivilasjonen. I Fritt Vilt befinner man seg på Jotunheimen med hvit snø så langt man kan se. «En vennegjeng drar på snowboardtur i Jotunheimen. I fjellsiden har en av dem et stygt fall og brekker beinet. Det er ingen tegn til andre mennesker og mobilene er utenfor dekning. I det fjerne skimter de et høyfjellshotell og bestemmer seg for å søke ly. Hotellet ligger tomt og stille, tydelig nedlagt for flere år siden. Telefonlinjene er døde og gjengen innser at de må tilbringe natten der. Men omgitt av fjell og natt finner de grufulle tegn på at de ikke er så alene som de trodde…» (sitat dvd)

Jeg hadde på forhånd lest og sett minst mulig fra denne filmen, og hadde derfor ikke den helt store formeningen om hva dette skulle dreie seg om. Jeg regnet i grunn bare med at det skulle være en grøsser, men dette må vel så absolutt betegnes som en skrekkfilm, eller «slasher» om du vil. Her går det så blodet spruter og renner i store deler av filmen. I en anmeldelse jeg har lest i ettertid får den litt kritikk for at den er litt vel tro til slasher-kategorien og er dermed litt forutsigbar. For min del som ikke viste noe særlig om filmen på forhånd, var dette utrolig god underholdning! Utrolig spennende omtrent fra start til slutt, ihvertfall fra de ankommer dette nedlagte høyfjellshotellet! Med unntak av Ingrid Bolsø Berdal som spiller Jannicke er de andre skuespillerne helt ukjente fra før, men vi kommer nok sikkert til å se mer til dem fremover! Ingrid Bolsø Berdal spilte forøvrig i den norske filmen Sønner.

For en ukes tid siden ble det forøvrig offentlig kjent at Fritt Vilt vil få en oppfølger, Fritt Vilt 2 eller hva nå tittelen vil komme til å bli. De starter innspillingen allerede i februar, og filmen vil være premiereklar for kino høsten 2008. Jeg gleder meg fryktelig til oppfølgeren, i mellomtiden får du ta en titt på Fritt Vilt, hvis du ikke har gjort det enda! Jeg for min del skal finne frem The Shining fra filmhylla! Jeg har også nyinnspillingen som tv-miniserie på vhs, men må få rota meg til å kjøpe den på dvd også.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/12/02/fritt-vilt/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.