Fylling av biogass

Jeg har idag vært igjennom fylling av biogass hos Fredrikstad Biogass for første gang. Jeg har kjørt gassbussene forholdsvis ofte, men har aldri tidligere hatt ett skift som det var innlagt gassfylling. Men i slutten av dagens skift (startet kl 05:20) var det gassfylling innlagt (slutt kl 11:05). Jeg har idag kjørt en av de nyeste Volvo 7700 gassbussene hos Borg Buss. Disse bussene er i motsetning til de andre gassbussene vi har (vi har nå totalt 6 gassbusser) lavgulvbusser. Det var ganske uvant å sitte nede på «gulvet» til passasjerene. Det resulerte i at (voksne) passasjerer stod og tittet ned til sjåføren. Men det mest uvante var å sitte så lavt når jeg kjørte. I de aller fleste bussene Borg Buss har sitter man ganske høyt, men dette er nok den laveste sittestillingen jeg har vært borti i en buss hittil. Disse Volvo 7700 bussen er ment som bybuss, mens Volvo 8700 bussene vi har er mellomdistansebusser. Sistnevnte er low entry og har bare lavgulv til og med bakdøra på bussen. Volvo 7700 bussene har lavgulv hele veien bakover i bussen.

Gassfyllinga idag foregikk som sagt hos Fredrikstad Biogass som ligger inne på området til Frevar på Øra. Gassfyllinga var forøvrig utrolig enkel, det var bare å åpne luka i front av bussen, koble til gassfyllingsslangen, aktivisere pumpa med bussens «drivstoffkort» og trykke på Start. Deretter var det bare å stå og vente til gasstanken på bussen er full, koble fra gassfyllingsslangen og lukke igjen luka. Jeg tok ikke tiden på hvor lang tid selve fyllinga tok, men har blitt fortalt at det tar 9-10 minutter. Det er ganske lenge i forhold til hva man er vant til når man fyller diesel. I dag hadde jeg med en annen sjåfør som viste meg hvordan dette skulle gjøres, det kan nok være greit den første gangen. Men nå er det altså fritt frem for å gi meg skift med gassfylling! 🙂 Denne uka er det forøvrig litt stille, har blitt satt opp med skift mandag, onsdag og torsdag. Men jeg går ut ifra at det dukker opp noe underveis i uka. Kunne gjerne tenke meg ihvertfall 2 dager til, slik at jeg får en full uke.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/01/15/fylling-av-biogass/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.