God Jul

Nå er jaggu julaften her allerede, den har jammen kommet fort i år. Vi har ikke akkurat fått noen «hint» eller noe julestemning i form av snø akkurat. Men det gir jo julaften og den 24. desember blaffen i. I går måtte jeg forøvrig slå av parafinovnen allerede, da det rett og slett ble alt for varmt inne. Det var 8-9 grader ute og vi hadde store problemer med å holde temperaturen inne under 26 grader. Og for at man skulle klare å komme seg igjennom de vanlige juleforberedelsene (rydde, vaske, ta frem julepynt og pynte juletreet) så var jeg nok pent nødt til å stoppe parafinovnen slik at vi fikk litt mer normal temperatur her. Vi fikk stablet opp juletreet og jeg satt på 32 juletrelys før jeg måtte dra på jobb.

Jeg skulle jobbe fra 14:30 til 21:20 i går og startet dagen med en tur til Glombo-Langøya før jeg kjørte Lisleby og Gluppe resten av kvelden, med unntak en siste tur til Begby-Moen. På den første turen til Lisleby var bussen smekk full og jeg kom ett par minutter for seint til Gluppe-avgangen i F1-sporet. Den første Gluppe-turen var det også litt folk på, men etter dette roet det seg ned, spesielt etter at Torvbyen stengte kl 18. Da var det fullstendig dødt, både i sentrum og på bussen. Men det er kanskje ikke så rart på tanke på at det var lille julaften.

Når jeg kom hjem var juletreet pyntet, pakkene på plass under juletreet og julepynten på plass. Da gjenstod det bare litt rydding og litt vasking før man var sånn nogenlunde i rute. Snublet tilfeldigvis over «As good as it gets» med Jack Nickolson og Helen Hunt på NRK, og det er en såpass bra film at jeg ikke klarte å la vær å se den ferdig. Tidligere på kvelden hadde jeg ringt til faren min med BluePhone ip-telefonen til hans nyanskaffede (jeg koblet den opp fredag) BluePhone ip-telefon. Det geniale med å ringe fra BluePhone til BluePhone er at det er helt gratis! 🙂

I dag på julaften har jeg benyttet anledningen til å sove lenge, da det bare er noen småting som gjenstår og det er jo alltid deilig å kunne sove litt ekstra når man har anledning til det! Det som tar lengst tid idag er steking av skinkesteka, men det er i grunn bare å sette den i ovnen, så klarer den seg selv, frem til den er ferdig. Det er bare viktig å passe på å få den ut av stekeovnen når termometeret har gått opp til 75 grader. Da er det bare å ta ut skinkesteka slik at den får hvilt, og sette inn langpanna med ribba som ble ferdigstekt i går, medisterkaker, julepølse og slikt. Jeg gleder meg virkelig til julematen i ettermiddag! Nå har jeg forøvrig fri frem til onsdag, da starter jeg grytidlig og skal kjøre bussen til Skjærhalden! Med dette vil jeg ønske dere alle en riktig god jul! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/12/24/god-jul/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.