Klassefesten

Det er typisk innevær i dag, det har vel mer eller mindre regnet hele dagen og da har man en ypperlig anledning til å kose seg hjemme med god samvittighet. I tillegg har jeg selvfølgelig kjørt en vaskemaskin (eller fler) som jeg pleier å gjøre på søndager. Men jeg måtte også en tur innom Brustad-bua til Bunnpris i sentrum for å kjøpe et brød. Jeg må jo ha brød til frokosten i morgen tidlig! I morgen begynner jeg på jobb ute på Vesterøy kl 5.30, så da må jeg opp kl 4.10. Litt tidlig sa du? Men, tilbake til det typiske inneværet i dag. Jeg har nettopp sett filmen Klassefesten på TV1000 Nordic. Vanligvis pleier jeg å se på film på TV1000HD, men i kveld var det ikke noe interessant der, og da ble det TV1000 Nordic isteden. Men det fungerer bra det også, selv om jeg foretrekker filmene i HD-kvalitet når jeg først skal se en film på tv!

«Når 35-årige Magnus Edkvist (Björn Kjellman) blir invitert på gjenforeningsfest med dem han gikk på ungdomsskolen med, er han først i tvil om han vil gå. Han var ikke av de mest populære i klassen, og hvorfor skal man feire en av de mest forferdelige periodene i sitt liv? Men når tankene hans vandrer tilbake til sin ungdomsforelskelse Hillevi (Inday Ba), blir han altfor nysgjerrig til å holde seg hjemme. Så når Magnus setter seg i taxien for å dra på klassefest 20 år etter at han gikk ut av grunnskolen, er det ikke for at han skal mimre med de gamle kompisene sine. Magnus har andre motiv. Det finnes et minne som ikke gir han ro. Hun som han ville rømme med, og dele resten av livet med. Hun som bare forsvant?» (sitat platekompaniet.no)

Magnus lurer fælt på hvordan det gikk med hans store kjærlighet på ungdomsskolen som bare forsvant. I mellomtiden har han gjort det bra i yrkeslivet, er gift, har ett barn og kjører en typisk familiebil. Familielivet, spesielt kjærlighetslivet til sin kone begynner virkelig å bli kjedelig og ensformig og kjærligheten ser rett og slett til å være forsvunnet som dugg for solen. Når han blir invitert til en gjenforeningsfest 20 år etter at han gikk ut av ungdomsskolen, er han først ikke interessert i å møte alle «klassekameratene» sine igjen etter 20 år. Tiden på skolen var alt annet enn hyggelig for Magnus, men når han kommer til å tenke på hans ungdomssforelselse med Hillevi får pipa en annen låt. Han møter på skolefesten, men ikke for å treffe alle de andre, men rett og slett for å finne ut hvordan det gikk med Hillevi, hans første store kjærlighet. Det er andre gang jeg ser denne filmen, men den er like fin og morsom som den var første gangen. Det er såpass lenge siden jeg så den sist, at jeg husket ikke noe særlig av handlingen av filmen.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/10/25/klassefesten/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.