Gone Baby Gone

Jeg bestemte meg egentlig for å se American Gangster (på DVD) i går, men etter å diverse utsettelser pga Formel 1-kvalifiseringen i går, ble det til at jeg så Gone Baby Gone som startet kl 22 på TV1000HD isteden. Det var en amerikansk kriminaldrama med Casey Affleck, Morgan Freeman og Ed Harris. Det måtte jo være en interessant film eller? Casey Affleck er kanskje av de mest kjente skuespillerne, men han har spilt i 26 filmer fra 1988 og frem til i dag allerede. De filmene jeg kjenner han fra er The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, Ocean’s Eleven, Ocean’s Twelve og Ocean’s Thirteen. Morgan Freeman og Ed Harris trenger man vel ikke å presentere ytterligere regner jeg med.

«Gone Baby Gone er Ben Afflecks regi-debut og er basert på en novelle av den kritikerroste forfatteren Dennis Lehane (Mystic River). Det pågår en intens etterforskning av den mystiske forsvinningen av en liten jente. To unge privatetterforskere (Casey Affleck og Michelle Monaghan) er hyret inn for å se nærmere på forsvinningssaken, og oppdager raskt at ingenting er som det ser ut som. Etter hvert som etterforskningen skrider frem, blir de nødt til å risikere alt; forholdet seg i mellom, forstanden og til og med deres eget liv for å finne den savnede lille jenta. Oscar-vinneren Morgan Freeman (Million Dollar Baby) og Oscar-nominerte Ed Harris (Pollock) er også med i filmen.» (sitat platekompaniet.no)

Når man begynner å se denne filmen, regner man fort med at det er en tradisjonell forsvunnet/kidnappet barn type film, men dette er på ingen måte det. Men etterhvert som filmen utspiller seg, skjønner man at noe er «galt» og at man trenger mer «nøsting av tråder» utover i filmen. Det er Casey Affleck som har hovedrollen i denne filmen, og jeg synes han gjør en bedre rolle her enn hva han gjorde i The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford. Men tror jeg skal se den filmen en gang til, fordi man blir nok kanskje litt «farget» av at han spiller en feiging og en karakter man rett og slett blir irritert på. Er jo ikke dermed sagt at han gjør en dårlig rolle. Men i Gone Baby Gone spiller han privatetterforsker sammen med Michelle Monoghan mot store skuespillere som Morgan Freeman og Ed Harris. Tror ikke jeg har sett en dårlig film med Morgan Freeman til dags dato.

For ikke å ødelegge deres egen opplevelse av filmen, tror jeg ikke at jeg skal røpe noe mer av handlingen i denne filmen. Sitatet fra platekompaniet.no sier i grunn det meste! Dette er som sagt Ben Afflecks regidebut og dette er en veldig bra film som jeg vil anbefale dere å se! Litt overrasket er jeg at Ben Affleck har debutert som regissør allerede. Er ikke det noe skuespillerne pleier å gjøre når de blir ganske mye eldre enn det Ben Affleck er?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/10/18/gone-baby-gone/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.