Blitz

Helt siden jeg kjøpte Nikon D70S’n den 3. november i fjor, har det ligget i kortene at jeg skal kjøpe en (ekstern) blitz, da den innebygde kun fungerer i nødsfall og til små oppgaver. Jeg har dog ikke hatt blitz så høyt oppe på prioritetslista hittil, men etterhvert som det ene kjøpet etter det andre har blitt fullført, har kjøp av blitz nærmet seg mer og mer. Og da kommer selvfølgelig dilemmaet, hvilken blitz skal jeg kjøpe? Jeg har ganske tidlig strøket Sigma sin blitz, selv om den er ganske mye rimeligere enn Nikon sine originale, av en enkel årsak: Blitzteknologien er en nøysom teknologi som jeg bare stoler 100% på Nikon.

Det er også mye mer sannsynlig at en original Nikon-blitz vil fungere på mitt neste kamerahus, enn en tredjeparts blitz. Men det gjenstår fortsatt to modeller, Nikon SB600 som ligger på ca 2.300,- kroner og Nikon SB800 som ligger på ca 3.700,- kroner. Det er noen fordeler med SB800 som frister, f.eks master-funksjon, mer «pulver» og at den kan være master i ett Nikon SBR1 makroosystem. Det som frister mest med SB600 er prisen! 😉

Men hva blir det? Det får fremtiden vise! :hmm: Jeg har også skrevet en del tanker om dette på prat.kak.net!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/04/27/blitz/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.