Toshiba gir opp HD DVD

Jeg skrev på søndag at anonyme kilder hevdet at Toshiba ville offentliggjøre at de ville stoppe produksjonen av HD DVD innen kort tid. Tidlig i dag gikk Toshiba ut offentlig med at det stopper produksjonen av HD DVD mot slutten av mars måned. «Avgjørelsen er tatt etter en gjennomgang av vår strategi» heter det i en uttalelse fra Toshiba, hovedaktøren bak HD DVD. I praksis vil det si at de har tapt formatkrigen etter at den ene aktøren etter den andre har droppet HD DVD og satset ekslusivt på konkurrenten Blu-Ray.

Ingen av formatene har solgt stort i Norge pga usikkerheten rundt hvilket format som kom til å komme vinnende ut av formatkrigen. Prisen på både spillerne og filmene har nok også hatt en del å si. Det er nok ikke så lett å selge ett produkt som er mye dyrere enn det nå ganske billige dvd-formatet. Dvd-spillere får man kjøpt fra 300 kroner og de fleste nyhetene som slippes på dvd koster sjeldent noe særlig mer enn 150 kroner. Platekompaniet selger dem ofte til 120-130 allerede ved lansering. Det er ihvertfall en pris jeg er veldig fornøyd med! Men nå som formatkrigen er over og Blu-Ray kom seirende ut, blir det nok lettere å selge det nye produktet. Siden man kan kjøpe både en Blu-Ray-spiller og tilhørende filmer, vel vitende om at ikke formatet vil være avlegs om kort tid. Mer om dette på vg.no, digi.no og itavisen.no!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/02/19/toshiba-gir-opp-hd-dvd/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.