«

»

feb 19 2008

Skriv ut Innlegg

Toshiba gir opp HD DVD

Jeg skrev på søndag at anonyme kilder hevdet at Toshiba ville offentliggjøre at de ville stoppe produksjonen av HD DVD innen kort tid. Tidlig i dag gikk Toshiba ut offentlig med at det stopper produksjonen av HD DVD mot slutten av mars måned. «Avgjørelsen er tatt etter en gjennomgang av vår strategi» heter det i en uttalelse fra Toshiba, hovedaktøren bak HD DVD. I praksis vil det si at de har tapt formatkrigen etter at den ene aktøren etter den andre har droppet HD DVD og satset ekslusivt på konkurrenten Blu-Ray.

Ingen av formatene har solgt stort i Norge pga usikkerheten rundt hvilket format som kom til å komme vinnende ut av formatkrigen. Prisen på både spillerne og filmene har nok også hatt en del å si. Det er nok ikke så lett å selge ett produkt som er mye dyrere enn det nå ganske billige dvd-formatet. Dvd-spillere får man kjøpt fra 300 kroner og de fleste nyhetene som slippes på dvd koster sjeldent noe særlig mer enn 150 kroner. Platekompaniet selger dem ofte til 120-130 allerede ved lansering. Det er ihvertfall en pris jeg er veldig fornøyd med! Men nå som formatkrigen er over og Blu-Ray kom seirende ut, blir det nok lettere å selge det nye produktet. Siden man kan kjøpe både en Blu-Ray-spiller og tilhørende filmer, vel vitende om at ikke formatet vil være avlegs om kort tid. Mer om dette på vg.no, digi.no og itavisen.no!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/02/19/toshiba-gir-opp-hd-dvd/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.