Husker du movieboksen?

Dette begynner å bli rimelig mange år siden nå, men når jeg var ung hadde vi noe som het Movieboks. Det vil si en video/vhs-spiller man kunne leie hos din lokale videobutikk. Den gangen var det ikke vanlig å ha videospiller hjemme, og det var derfor ett stort marked for å leie ut disse. Disse movieboksene var mye smalere enn en tradisjonell videospiller og de kom i en stor gedigen koffert. Jeg husker ikke hvor mye man måtte betale for å leie en slik movieboks, men i starten mener jeg å huske at dette var som oftest bare noe man leide til bursdager og slikt for å se på tegnefilm og Olsenbanden. Olsenbanden er kanskje det jeg husker best var movieboks-tiden.

Hver gang man leide en slik movieboks var det på’n igjen med å koble den til tv’en. Men i motsetning til idag hvor man har alt mulig rart koblet til tv’en, var det bare å nappe ut antennekabelen og erstatte denne med kabelen fra movieboksen. I dag har man som regel både vhs-, dvd- og parabol/kabeltv-tuner koblet til tv’en. Jeg har prøvd å finne ett bilde av en slik movieboks med google, men har ikke lykkes i å finne noen bilder. Illustrasjonsbildet til dette mimreinnlegget om movieboks blir derfor bare av en vhs-kassett. En annen ting jeg husker fra vhs-tiden generelt sett er at man kunne risikere å bli ilagt ett straffegebyr hos videobutikken hvis man glemte å spole tilbake filmen! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/04/08/husker-du-movieboksen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.