Batterie Oldenburg i Frankrike

Vel fremme i Calais i Frankrike og etter en god natts søvn, tok jeg turen til Batterie Oldenburg som ligger litt øst for Calais. Batterie Oldenburg ble påbegynt allerede i juli 1940 og da stod kanonene i åpne stillinger. I 1942 ble det bygget enorme kanonbunkere til de to russiske 24 cm SKL/50 kanonene. Disse kanonene hadde en rekkevidde på 26.400 meter ifølge Atlantikwall-boka til Rudi Rolf. Kanonene ble brukt en måned tidligere til invasjonen av Frankrike. Batterie Oldenburg ble kalt Stützpunkt 18, MKB Oldenburg og var underlagt 2/MAA 244. Det betyr andre batteri i Marine artilleri nummer 244 i Tyskland. De to russiske 24 cm SKL/50 kanonene ble kapret under første verdenskrig og hadde på det tidspunktet et kaliber på 25,5 cm. Men disse ble bygget om til 24 cm kaliber for å passe standard tysk 24 cm granater som veide 150 kilo.

Disse to kanonbunkerne er mildt sagt enorme, de måler 35 meter i lengden og ruver 15 meter over bakken. Det er ihvertfall det som oppgis andre steder. Men hvis man tar en titt på flyfoto/satellittbilder av Batterie Oldenburg, ser man tydelig at den østlige delen av den vestlige kanonbunkeren er lengre enn den østlige kanonbunkeren. Men disse kanonbunkerne rommer mer enn det øyet kan se på bakkenivå. Turm west, den vestlige kanonbunkeren har to etasjer, mens Turm east, den østlige kanonbunkeren har tre etasjer. Det vil si at den vestlige kanonbunkeren har en kjelleretasje, mens den østlige kanonbunkeren har to kjelleretasjer. Det er mildt sagt enorme kanonbunkere vi snakker om! Jeg har alltid vært imponert over kanonbunkeren/kasematten til kanon 1 på Møvik fort, men dette må da overgå dette i størrelse og omfang! Det er første gang jeg ser en kanonbunker av denne typen. Jeg kan ikke finne den noe sted i Atlantic Wall Typology-boka til Rudi Rolf, så dette er nok spesialbunkere som er unike for Batterie Oldenburg.

Litt om Batterie Oldenburg fra wikipedia:

Battery Oldenburg is a German artillery battery, built during World War II as part of the Atlantic Wall, and situated east of Calais. The battery began in 1940 with artillery guns in an open emplacement. The Organisation Todt built casemates around two 240mm guns during the war.

Both casemates or Turms (towers) are 35 meters long and 15 meters high, positioned in a slight offset from each other to gain a broader range with both guns. Turm East and Turm West housed guns of Russian origin that were captured by the German army during World War I and re-chambered by Krupp from 255mm to 240mm.

Both casemates are 35 meters long and 15 meters high above ground level. The western of the two casemates, Turm West is two storeys deep, while the eastern casemate, Turm East, is three storeys deep.

Besides the two casemates, battery Oldenburg has a combined fire control and hospital bunker, which still has a beautiful fresco and other paintings, ammunition bunkers and personnel bunkers. Behind the two casemates and fire control bunker is the barrack site used by Organisation Todt.

The battery was under the command of the Kriegsmarine section 2./MAA 244 from 1941 onwards. Battery Oldenburg was part of the coastal defence of the Strait of Dover and situated in the Hellfire Corner. Battery Oldenburg is also known as «le Moulin Rouge».

Battery Oldenburg surrendered to Canadian forces in 1944.

Men en ting man fort la merke til når jeg kom til Batterie Oldenburg, er at en del av området er gjerdet inn og har høye gjerder. Det har vært en flyktningeleir i denne området tidligere, men nedlagt nå. Men det var fortsatt ikke noe problem å komme til disse enorme bunkerne! Men jeg har sett bilder fra Batterie Oldenburg tatt nå nylig, og nå har de tydeligvis fått et så stort problem med at flyktningene samler seg i og rundt disse bunkerne at de har revet hele den gamle leiren og skjøvet en masse jord inn og opp mot veggene på disse kanonbunkerne. Med dette hindrer de flyktningene å komme seg inn i bunkerne. Men jeg synes selvfølgelig det er utrolig kjipt at de har “ødelagt” området på denne måten. Derfor er jeg veldig glad for at jeg besøkte Batterie Oldenburg i sommer og fikk sett hvordan området så ut før det ble ødelagt. Men siden det “bare” har blitt flyttet en masse jord inntil og opp veggene på bunkerne, så er det vel mulig å fjerne dette når problemet er under kontroll.

Batterie Oldenburg var sammen med Batterie Todt og Batterie Lindemann til for å hindre en britisk invasjon via den engelske kanal. Helt til vest på området ligger kommandobunkeren. En enorm firkanta kloss som på ingen måte minner en om en kommandobunker. Eller ihvertfall ikke en kombinert kommandobunker og ildleder. Jeg la ikke merke til det når jeg besøkte Batterie Oldenburg i sommer, men oppe på toppen av kanonbunkerne er det egne utkikksposter. Jeg hadde ikke mulighet til å komme meg inn i disse bunkerne, da hadde jeg nok slitt noe veldig med å komme meg opp og ut igjen. I tillegg til hovedskytset som var to russiske 24 cm SKL/50 kanoner, ble også dette batteriet beskyttet med fire stykk 7,5 cm FLAK-kanoner. Det var også andre mindre skyts. Batterie Oldenburg er ikke et veldig stort batteri, men dimensjonene på disse to kanonbunkerne og kommandobunkeren er imponerende i seg selv! Synd at det ikke er så veldig attraktivt å dra til Batterie Oldenburg nå om dagen. Men jeg håper at franske myndigheter får bukt med problemet og kan grave frem kanonbunkerne igjen!

Det ble mildt sagt ganske mange bilder av de to kanonbunkerne. Men også litt av kommandobunkeren og litt andre betongrester man finner i området. Av Regelbau-bunkere var det snakk om R621 og R629 mannskapsbunkere og fire typer av Vf-bunkere. Det vil si feltmessig forsterkede bunkere.

                                                                                                                         

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/01/07/batterie-oldenburg-i-frankrike/

2 kommentarer

  1. Takk for beskrivelsene.

    • kak10 januar, 2018 kl 22:38
      Forfatter

    Bare hyggelig, Ragnar! Veldig fint at andre også kan ha nytte av det jeg legger ut! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.