Audi R8 vinner i sin USA comeback!

Audi R8 ble egentlig pensjonert etter 2005-sesongen, etter å ha vært med siden 2000 med 61 seire bak seg, 5 av disse i 24 timers løpet Le Mans. Audi debuterte med sin nye Audi R10 TDI på Sebring i mars og vant dette løpet. Men mens Audi R10 TDI klargjøres til 24 timers løpet på Le Mans i midten av juni, gjør Audi R8 en comeback i USA for å delta i 3 av årets ALMS (American Le Mans Series) runder. Etter dette er Audi R10 TDI tilbake i USA igjen. Audi R8 har blitt ilagt ytterligere restriksjoner i sammenheng med at den har fått dispansasjon for å kunne delta, selv om den egentlig er en utdatert bil, og nytt av året er at den må veie 935 kg istedenfor 900 kg.

Under kvalifiseringen klarte dog Audi R8 å kjøre seg inn til 4. startposisjon omlag 0,9 sekunder treigere enn raskeste Lola. Porsche RS Spyder’ene sikret seg 2. og 3. startspor. I løpet derimot kjørte Audi R8 seg raskt opp til 2. plass og vant på sin fenomenale driftssikkerhet og drivstofforbruk. Både Porsche RS Spyder- og Lola-bilene fikk problemer underveis og raste nedover resultatlistene. Allan McNish og Dindo Capello stod derfor øverst på prispallen med Chevrolet-førere på hver sin side. Nest beste prototype (LMP1 og LMP2) havnet til slutt på 6. plass (Lola).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.